2015-01-11 20:26

2015-01-20 23:15

De gav allt från scenen

TEATER: Publiksuccé under Lekaresällskapets premiärkväll

Lekaresällskapets premiärkväll av Allt eller inget i lördags blev en riktig publiksuccé. Det var fullt i Christinateaterns salong och föreställningen gjorde ingen besviken. Teatergänget gav allt från scenen.

De flesta har nog sett den brittiska kritikerrosade filmen Allt eller inget om männen som förlorar jobbet och kommer på att de ska börja strippa för att tjäna pengar. Lekaresällskapets version är mer lokal och i deras uppsättning arbetar männen på Scana i Björneborg när de får beskedet om uppsägning. Jerry, som är en av huvudkaraktärerna, har problem med att betala underhållet för sin dotter till exfrun och uppsägningen gör inte livet enklare.

Hett stål

När den berömda stripshowen Chippendales kommer till stan får han en briljant idé. Han övertalar sin bästa vän David att de ska sätta upp en egen strippshow- Hett stål. Att vännerna saknar talang har mindre betydelse.

Lekaresällskapet bjuder på en musikal fylld av sång, dans, värme och humor. Gång på gång får de publiken att brista ut i gapskratt. Oscar Söderman och Martin Mossberg spelar huvudkaraktärerna Jerry och David mycket bra. Man skulle kunna tro att Martin är tjugo år äldre, så väl som han gestaltar den blyge och eftertänksamme David, mitt i en livskris. Oscar är även en väldigt duktig sångare och tillsammans med Ida Staake höjer han sångnumren några nivåer.

När ridån har gått ner får skådespelarna stående ovationer. Och den stora frågan som kvarstår; bjöd Lekaresällskapet på allt - eller inget? Det får ni lista ut själva!

De flesta har nog sett den brittiska kritikerrosade filmen Allt eller inget om männen som förlorar jobbet och kommer på att de ska börja strippa för att tjäna pengar. Lekaresällskapets version är mer lokal och i deras uppsättning arbetar männen på Scana i Björneborg när de får beskedet om uppsägning. Jerry, som är en av huvudkaraktärerna, har problem med att betala underhållet för sin dotter till exfrun och uppsägningen gör inte livet enklare.

Hett stål

När den berömda stripshowen Chippendales kommer till stan får han en briljant idé. Han övertalar sin bästa vän David att de ska sätta upp en egen strippshow- Hett stål. Att vännerna saknar talang har mindre betydelse.

Lekaresällskapet bjuder på en musikal fylld av sång, dans, värme och humor. Gång på gång får de publiken att brista ut i gapskratt. Oscar Söderman och Martin Mossberg spelar huvudkaraktärerna Jerry och David mycket bra. Man skulle kunna tro att Martin är tjugo år äldre, så väl som han gestaltar den blyge och eftertänksamme David, mitt i en livskris. Oscar är även en väldigt duktig sångare och tillsammans med Ida Staake höjer han sångnumren några nivåer.

När ridån har gått ner får skådespelarna stående ovationer. Och den stora frågan som kvarstår; bjöd Lekaresällskapet på allt - eller inget? Det får ni lista ut själva!