2014-09-23 16:15

2015-01-06 00:04

Lokala flamencokurser med japansk stjärna

Dans: Kommer till Kristinehamn

Den japanska flamenco-stjärna Shiho Tokuda är en unik flamencodansare som nu har flyttat till Värmland.
På lördag börjar hon med danskurser i Kristinehamn.

Shiho Tokuda har det senaste året turnerat i Norge med den spanska flamencopianisten Laura de los Ángeles samt med de engelska musikerna Marcus Bonfanti, Paddy Milner och Innes Sibun. I vintras uppträdde hon inför fulla läktare i både Paris och i Stockholm och i december åker hon till Cuba för att ge fyra föreställningar.

I japanska tidningar beskrivs hon som ”förbluffande” och en ”utomordentlig dansare” och det som gör henne unik är hennes kombination av elegans, styrka, teknik och ett fantastiskt högt tempo i alla detaljer.

Strax innan sommaren flyttade Shiho Tokuda till Värmland och nu vill hon lära värmlänningarna att dansa flamenco på sitt charmiga och uttrycksfulla sätt. Och på lördag är det kristinehamnarnas tur när hon börjar med flamencokurser på Widelius dansstudio.

Shiho Tokuda har det senaste året turnerat i Norge med den spanska flamencopianisten Laura de los Ángeles samt med de engelska musikerna Marcus Bonfanti, Paddy Milner och Innes Sibun. I vintras uppträdde hon inför fulla läktare i både Paris och i Stockholm och i december åker hon till Cuba för att ge fyra föreställningar.

I japanska tidningar beskrivs hon som ”förbluffande” och en ”utomordentlig dansare” och det som gör henne unik är hennes kombination av elegans, styrka, teknik och ett fantastiskt högt tempo i alla detaljer.

Strax innan sommaren flyttade Shiho Tokuda till Värmland och nu vill hon lära värmlänningarna att dansa flamenco på sitt charmiga och uttrycksfulla sätt. Och på lördag är det kristinehamnarnas tur när hon börjar med flamencokurser på Widelius dansstudio.

  • Jessica Pettersson

null
null
null

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.