2016-04-22 11:57

2016-04-22 11:57

Det går bra nu

Det var med glädje som NKP kunde avslöja för ett par veckor sedan att H&M kommer till stan.

Något som kristinehamnarna längtat efter länge. På den tiden Framtidsrummet fanns och NKP fick sammanställningar därifrån varje månad var det sällan som H&M inte stod med bland önskemålen. Bönhörda till sist alltså.

Förhoppningen är att etableringen ska ge ringar på vattnet och att fler kedjor ska komma hit. Minst lika viktigt är att det blir ökad handel i de redan befintliga butikerna så att de lever vidare.

Att det rör på sig i centrum är uppenbart för alla. Vi har fått flera nya matbutiker som visar Kristinehamns mångkulturella sida och nyligen kunde vi berätta att Metro expanderar.

Man kan inte säga annat än att det går bra nu, särskilt som det aviserats att ytterligare en handelsetablering är på gång. Vad exakt blir offentligt först på måndag.

Mångmiljonsatsningarna i Bäckhammar och inne på Akzo Nobels lokaler är två andra tecken på att Kristinehamn är inne i en positiv trend. De visar vilken kompetens som finns inom kommunen och regionen. Lyckas projekten kommer de dessutom att få betydelse för fordons- och textilindustrin.

Äntligen börjar det också dags för Finnfoam att sätta spaden i marken. Deras etablering innebär viktiga arbetstillfällen.

Att Kristinehamn syns på bästa sändningstid på tv är också riktigt roligt. Kicki Johansson åkte ut tidigt i Mästarnas mästare, men hon hann på kort tid visa vilken fin ambassadör hon är för kommunen. Gunilla Wall däremot fortsätter att briljera i Det stora tårtslaget. När den här tidningen går till tryck är det oklart hur det gick för Gunilla i torsdagens program, men min gissning är att hon håller sig kvar riktigt länge i tävlingen.

En annan fullträff för kommunen är det faktum att Ernst kommer till Gustavsvik och spelar in sitt sommar- och julprogram för TV4. Det kommer visserligen kosta en slant. Men ska kommunen kunna sälja fastigheten måste den ändå renoveras och nu lär värdet öka i och med Ernsts popularitet. Han kommer dessutom att göra nedslag på fler platser i kommunen under programmet. Minst ett besök utanför tätorten borde han göra för att visa lite av den bredd som finns här. Det kan kommunen gott kräva i och med att det ingår i projektet att skattebetalarna stoppar in en halv miljon kronor för marknadsföring.

Lite smolk i glädjebägaren blev det dock i tisdags när varslet på Motala Verkstad Group AB aviserades. En fjärdedel av arbetsstyrkan berörs. Det är tufft i ett läge där arbetsmarknaden redan är minst sagt ansträngd.

Något som kristinehamnarna längtat efter länge. På den tiden Framtidsrummet fanns och NKP fick sammanställningar därifrån varje månad var det sällan som H&M inte stod med bland önskemålen. Bönhörda till sist alltså.

Förhoppningen är att etableringen ska ge ringar på vattnet och att fler kedjor ska komma hit. Minst lika viktigt är att det blir ökad handel i de redan befintliga butikerna så att de lever vidare.

Att det rör på sig i centrum är uppenbart för alla. Vi har fått flera nya matbutiker som visar Kristinehamns mångkulturella sida och nyligen kunde vi berätta att Metro expanderar.

Man kan inte säga annat än att det går bra nu, särskilt som det aviserats att ytterligare en handelsetablering är på gång. Vad exakt blir offentligt först på måndag.

Mångmiljonsatsningarna i Bäckhammar och inne på Akzo Nobels lokaler är två andra tecken på att Kristinehamn är inne i en positiv trend. De visar vilken kompetens som finns inom kommunen och regionen. Lyckas projekten kommer de dessutom att få betydelse för fordons- och textilindustrin.

Äntligen börjar det också dags för Finnfoam att sätta spaden i marken. Deras etablering innebär viktiga arbetstillfällen.

Att Kristinehamn syns på bästa sändningstid på tv är också riktigt roligt. Kicki Johansson åkte ut tidigt i Mästarnas mästare, men hon hann på kort tid visa vilken fin ambassadör hon är för kommunen. Gunilla Wall däremot fortsätter att briljera i Det stora tårtslaget. När den här tidningen går till tryck är det oklart hur det gick för Gunilla i torsdagens program, men min gissning är att hon håller sig kvar riktigt länge i tävlingen.

En annan fullträff för kommunen är det faktum att Ernst kommer till Gustavsvik och spelar in sitt sommar- och julprogram för TV4. Det kommer visserligen kosta en slant. Men ska kommunen kunna sälja fastigheten måste den ändå renoveras och nu lär värdet öka i och med Ernsts popularitet. Han kommer dessutom att göra nedslag på fler platser i kommunen under programmet. Minst ett besök utanför tätorten borde han göra för att visa lite av den bredd som finns här. Det kan kommunen gott kräva i och med att det ingår i projektet att skattebetalarna stoppar in en halv miljon kronor för marknadsföring.

Lite smolk i glädjebägaren blev det dock i tisdags när varslet på Motala Verkstad Group AB aviserades. En fjärdedel av arbetsstyrkan berörs. Det är tufft i ett läge där arbetsmarknaden redan är minst sagt ansträngd.