2018-08-13 09:20

2018-08-13 09:20

Vad händer med Vålösundsvägen?

Skärgården: En väg i katastroftillstånd

Trafik. Det har debatterats livligt om Vålösundsvägens skick den senaste tiden.

Varför låter man kommunens viktigaste väg vara i ett, nära nog, katastroftillstånd? Snart är det inte ens helt mellan hålen och gång- och cykelbanan är i ett än värre skick.

Tur att Arne och Lars-Åke arrangerade cykelns dag så att de äldsta såren lagades. Måste ställa frågan om kommunen har någon plan för Vålösundsvägen? När ska den vara klar? Kommer gång- och cykelbanan, som är kommunens mest använda, någonsin att få belysning?

Jag har också för mig, att när detaljplanen lades, skulle det dras fram matarvägar till Vålösundsvägen. Vart tog dessa vägar vägen? Många har ju bosatt sig i skärgården och det är ju oftast inte kommunens yngsta medborgare.

Har ni från kommunens sida tänkt på svårigheten för ett utryckningsfordon att ta sig till en adress i ex Picassoregionen? Det finns ju bara en väg, med potthål och farthinder. Dessutom all trafik sommartid. Ju äldre man blir, desto större är risken att man drabbas av infarkt, hjärtstillestånd, stroke med mera.

En matarväg skulle ge en bättre chans för den som drabbas. Jag har inte talat med räddningstjänsten, men jag är säker på att de skulle hålla med.

AD

Varför låter man kommunens viktigaste väg vara i ett, nära nog, katastroftillstånd? Snart är det inte ens helt mellan hålen och gång- och cykelbanan är i ett än värre skick.

Tur att Arne och Lars-Åke arrangerade cykelns dag så att de äldsta såren lagades. Måste ställa frågan om kommunen har någon plan för Vålösundsvägen? När ska den vara klar? Kommer gång- och cykelbanan, som är kommunens mest använda, någonsin att få belysning?

Jag har också för mig, att när detaljplanen lades, skulle det dras fram matarvägar till Vålösundsvägen. Vart tog dessa vägar vägen? Många har ju bosatt sig i skärgården och det är ju oftast inte kommunens yngsta medborgare.

Har ni från kommunens sida tänkt på svårigheten för ett utryckningsfordon att ta sig till en adress i ex Picassoregionen? Det finns ju bara en väg, med potthål och farthinder. Dessutom all trafik sommartid. Ju äldre man blir, desto större är risken att man drabbas av infarkt, hjärtstillestånd, stroke med mera.

En matarväg skulle ge en bättre chans för den som drabbas. Jag har inte talat med räddningstjänsten, men jag är säker på att de skulle hålla med.

AD

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.