2018-07-11 13:57

2018-07-11 13:57

Otrevliga poliser

Ordning:

När man som nyktra personer har kört runt i en bil och råkat på en starkt berusad person som ramlat omkull med cykeln och tappat medvetandet en kort stund, så kan man ju inte göra annat än att ingripa tycker jag och även vännerna som var med i bilen.

När senare polisen kommer, upplevs dom av oss (som jag påpekar är nyktra) väldigt otrevliga och nästan snäser åt oss att ”dom tar hand om det här och vi kan ta och åka hem”. Där var ju tonfallet på dom dock detsamma som ”ni kan ta och dra nu, ni har inget med det här att göra” liksom. Och då tycker vi, ska man låta poliserna uppföra sig otrevligt mot dom människorna som fortfarande har lite välvilja inom sig? Ska dom få gå runt och snäsa iväg folk som försöker hjälpa? Dom hade åtminstone kunnat tacka oss för insatsen och att vi brydde oss om en medmänniska i nöd, oavsett om nöden var stor eller liten. Jag trodde att ”maktens människor” som går runt i sina blänkande uniformer borde ha gått nån kurs i hur man pratar med människor utan att verka otrevlig. Det var vad jag hade att säga. Undrar dock om inte fler har reagerat på något liknande.

Piff och Puff - Räddningspatrullen

 

När senare polisen kommer, upplevs dom av oss (som jag påpekar är nyktra) väldigt otrevliga och nästan snäser åt oss att ”dom tar hand om det här och vi kan ta och åka hem”. Där var ju tonfallet på dom dock detsamma som ”ni kan ta och dra nu, ni har inget med det här att göra” liksom. Och då tycker vi, ska man låta poliserna uppföra sig otrevligt mot dom människorna som fortfarande har lite välvilja inom sig? Ska dom få gå runt och snäsa iväg folk som försöker hjälpa? Dom hade åtminstone kunnat tacka oss för insatsen och att vi brydde oss om en medmänniska i nöd, oavsett om nöden var stor eller liten. Jag trodde att ”maktens människor” som går runt i sina blänkande uniformer borde ha gått nån kurs i hur man pratar med människor utan att verka otrevlig. Det var vad jag hade att säga. Undrar dock om inte fler har reagerat på något liknande.

Piff och Puff - Räddningspatrullen

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.