2018-06-15 09:26

2018-06-15 09:26

Många vill jobba och bo där

Äldreomsorg: Intressant att studenter kan bo taskigt

Svedjegården. Det är intressant att Lars Nilsson tycker att studenter kan bo taskigt.

Jag fick uppfattningen att han satsar mycket på deras behov och trivsel (jag tänker på byggnationen som pågår). Det är faktiskt föraktfullt att dissa Svedjegården. De rummen är stora, fräscha med bra och rymliga hygienutrymmen och fullt godkända som bostad.

På ett fullmäktigemöte för en tid sedan hade oppositionen lagt in en motion om att förbättra äldreomsorgen. Det verkade vara ont om sådan. Majoriteten sa nej - det behövs inte och samtidigt kom det vanliga argumentet: finns inte pengar och:” var ska vi ta”t”?

Men – kommunen har ju så strålande god ekonomi enligt Socialdemokraternas presentation av sig själva i NKP onsdagen den 13 juni. Varför läggs då sparbeting på vårdsidan? Under senaste mandatperioden kunde kommunen inte utbilda och använda pengar till utbildning av demenssköterskor för den hade inte råd med vikarier för dem.

I presentationen sägs det att det är viktigt med god äldreomsorg. Varför är den inte bra? Är inte vård- skola- omsorg bland det viktigaste?

Varför inte som många andra kommuner kopiera en väl fungerande modell – då slipper man uppfinna hjulet en gång till. Sparar pengar på arkitekter, tjänstemannatid och allt som kostar när inblandade börjar fundera, planera, upphandla och ha sig. Varför inte kopiera, kika och ta efter – då blir kommunen lika smart som en femteklassare!

Till sist: Var tänker kommunen placera säbovårdtagarna/boende/brukare samt de demenssjuka tills Ölme- och Kolgårdsplatserna är klara? Hur mycket kommer det att kosta? Kanske kan kommunen hyra in sig på tre år i alla fall? Många kommuninvånare vill både bo och jobba på Svedjegården.

Elisabeth Segerud

För Bäva opinion

Jag fick uppfattningen att han satsar mycket på deras behov och trivsel (jag tänker på byggnationen som pågår). Det är faktiskt föraktfullt att dissa Svedjegården. De rummen är stora, fräscha med bra och rymliga hygienutrymmen och fullt godkända som bostad.

På ett fullmäktigemöte för en tid sedan hade oppositionen lagt in en motion om att förbättra äldreomsorgen. Det verkade vara ont om sådan. Majoriteten sa nej - det behövs inte och samtidigt kom det vanliga argumentet: finns inte pengar och:” var ska vi ta”t”?

Men – kommunen har ju så strålande god ekonomi enligt Socialdemokraternas presentation av sig själva i NKP onsdagen den 13 juni. Varför läggs då sparbeting på vårdsidan? Under senaste mandatperioden kunde kommunen inte utbilda och använda pengar till utbildning av demenssköterskor för den hade inte råd med vikarier för dem.

I presentationen sägs det att det är viktigt med god äldreomsorg. Varför är den inte bra? Är inte vård- skola- omsorg bland det viktigaste?

Varför inte som många andra kommuner kopiera en väl fungerande modell – då slipper man uppfinna hjulet en gång till. Sparar pengar på arkitekter, tjänstemannatid och allt som kostar när inblandade börjar fundera, planera, upphandla och ha sig. Varför inte kopiera, kika och ta efter – då blir kommunen lika smart som en femteklassare!

Till sist: Var tänker kommunen placera säbovårdtagarna/boende/brukare samt de demenssjuka tills Ölme- och Kolgårdsplatserna är klara? Hur mycket kommer det att kosta? Kanske kan kommunen hyra in sig på tre år i alla fall? Många kommuninvånare vill både bo och jobba på Svedjegården.

Elisabeth Segerud

För Bäva opinion

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.