2018-06-15 09:26

2018-06-15 09:26

Bättre än inget boende alls

Politik: Ideologi får inte gå före de äldres välbefinnande

Reaktion. Det är inte roligt att bli gammal förrän man betänker alternativet.

Att vara gammal och känna sig otrygg och rädd hemma är förmodligen skrämmande. Så skrämmande att många blundar för att äldre blir vi alla, även om en del slipper kämpa för att komma in på ett äldreboende. Vi Liberaler är övertygande om att grundbulten för många är att känna sig trygg och få hjälp när krafterna sviker.

Idag står ett 30-tal personer i kö för att komma in på ett boende. Det finns inte platser så att det räcker till för alla som har behov. En kommun har en svår balansgång att gå, när man dels ska ha plats på boenden för de som vill ha platser dels inte kan slösa med allmänna medel och låta flera rum stå tomma. Problemet är att man vill välja själv när man ska flytta och inte minst hur boendet ska se ut, hur mycket hjälp man behöver.

Kristinehamns kommun har idag möjlighet att hyra lokaler på Svedjegården strax utanför Kristinehamn. Majoriteten säger att ingen vill bo där, men vi Liberaler tror att det finns människor som föredrar det boendet framför att vara ensam och rädd hemma.

I NKP onsdagen den 13 juni säger Socialnämndens ordförande Lars Nilsson att ”jag skulle inte rekommendera Svedjegården till studentbostäder ens. Vi ska ha bra boenden”. Ja vi är överens om att vi ska ha bra boenden, men ett boende över huvud taget är bättre än ingen boende alls. Innan ett nytt boende är inflyttningsklart har det gått minst 3 till 5 år och under tiden har de som behöver ett boende ingen stans att ta vägen. Majoriteten tror att det viktigaste för de som vill in på ett äldreboende är att det drivs av kommunen. Det tror inte vi Liberaler. Vi tror att en plats över huvud taget är viktigare. Trygghet och omsorg är den dominerande frågan.

Låt oss enas om att omsorgen om de äldre är viktigare än vem som äger huset där de vistas. Tänk om Lars Nilsson och tänk rätt.

Ewa Wiklander

Liberalerna

Att vara gammal och känna sig otrygg och rädd hemma är förmodligen skrämmande. Så skrämmande att många blundar för att äldre blir vi alla, även om en del slipper kämpa för att komma in på ett äldreboende. Vi Liberaler är övertygande om att grundbulten för många är att känna sig trygg och få hjälp när krafterna sviker.

Idag står ett 30-tal personer i kö för att komma in på ett boende. Det finns inte platser så att det räcker till för alla som har behov. En kommun har en svår balansgång att gå, när man dels ska ha plats på boenden för de som vill ha platser dels inte kan slösa med allmänna medel och låta flera rum stå tomma. Problemet är att man vill välja själv när man ska flytta och inte minst hur boendet ska se ut, hur mycket hjälp man behöver.

Kristinehamns kommun har idag möjlighet att hyra lokaler på Svedjegården strax utanför Kristinehamn. Majoriteten säger att ingen vill bo där, men vi Liberaler tror att det finns människor som föredrar det boendet framför att vara ensam och rädd hemma.

I NKP onsdagen den 13 juni säger Socialnämndens ordförande Lars Nilsson att ”jag skulle inte rekommendera Svedjegården till studentbostäder ens. Vi ska ha bra boenden”. Ja vi är överens om att vi ska ha bra boenden, men ett boende över huvud taget är bättre än ingen boende alls. Innan ett nytt boende är inflyttningsklart har det gått minst 3 till 5 år och under tiden har de som behöver ett boende ingen stans att ta vägen. Majoriteten tror att det viktigaste för de som vill in på ett äldreboende är att det drivs av kommunen. Det tror inte vi Liberaler. Vi tror att en plats över huvud taget är viktigare. Trygghet och omsorg är den dominerande frågan.

Låt oss enas om att omsorgen om de äldre är viktigare än vem som äger huset där de vistas. Tänk om Lars Nilsson och tänk rätt.

Ewa Wiklander

Liberalerna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.