2018-05-18 10:14

2018-05-18 10:14

Lyssna och satsa på oss!

Debatt: Landsbygden får inte glömmas bort

Medborgarinflytande. Uppmaning till de som har till uppgift att lyssna på kommuninvånarnas önskningar och intressen! Glöm inte bort den viktiga frågan om en säker och levande landsbygd.

Alla kommuninvånare tjänar på att vi decentraliserar och inte fortsätter att centraliserar. Jag efterlyser ett öppet sinne och sunt förnuft hos våra tjänstemän och politiker, som av oss alla fått det ansvarsfulla och ärofyllda uppdraget att styra vår kommun enligt invånarnas önskan och behov. Nu är det hög tid att använda alla resurser till de riktigt allvarliga och nödvändiga ändamål som vi (skattebetalare) anser vara prioriterade. Nu finns goda möjligheter att satsa på ”en levande landsbygd”, vilken stärker ett samhälle som Kristinehamn med omnejd.

Befintliga byggnader finns för att snabbt starta upp skola 0-4, plus äldreboende i Nybble och även på HK-center där 60 välbehövliga platser för äldre kan skapas.

Alla bör vara med i denna diskussion och se möjligheterna och fördelarna.

Här är det inte tal om att driva partipolitik eller lida av prestige, det är allas bästa man måste ha för ögonen. Efter rannsakan: finns det anledning att i nuläget bygga nytt och låta befintliga byggnader stå oanvända? Tycker att alla ansvariga har skyldighet att medverka och ta hänsyn till folkets önskan.

Attraktiv boendemiljö, uppdaterat vägnät, företagsvänligt klimat, stöttning av föreningar och frivilligt arbete, uppdaterat bussnät och säkra busshållplatser, stöttning av lokal matproduktion (duger inte att vi endast har 50 procent självförsörjning i Sverige), äldreboende på plats, skola för de minsta barnen för deras och föräldrarnas trygghet (katastrof att låta 6 – 10-åringar åka lång resa till stan varje dag.) De mänskliga värdena och en känsla av sammanhang borde eftersträvas eftersom det är det som önskas. Det är fasligt svårt att se nyttan av att lägga 60 miljoner på park, bro, torg med mera i centrum. Alla betalar skatt och det innebär att man förväntar sig ett demokratiskt intresse och en seriös diskussion om vad alla pengar ska användas till.

Se till att våra ytterområden frodas och lockar till sig inflyttande av olika slag, det tjänar alla på, och var med på möten (Svedjegården 13/6 till exempel.) Ni som ska ta till vara allas våra intressen – var med och engagera er i att lyfta fram de uppenbara möjligheter som nu finns och fördela skattepengarna på ett vist och rättvist sätt.

Kommuninvånare: Eva Ivarsson

Alla kommuninvånare tjänar på att vi decentraliserar och inte fortsätter att centraliserar. Jag efterlyser ett öppet sinne och sunt förnuft hos våra tjänstemän och politiker, som av oss alla fått det ansvarsfulla och ärofyllda uppdraget att styra vår kommun enligt invånarnas önskan och behov. Nu är det hög tid att använda alla resurser till de riktigt allvarliga och nödvändiga ändamål som vi (skattebetalare) anser vara prioriterade. Nu finns goda möjligheter att satsa på ”en levande landsbygd”, vilken stärker ett samhälle som Kristinehamn med omnejd.

Befintliga byggnader finns för att snabbt starta upp skola 0-4, plus äldreboende i Nybble och även på HK-center där 60 välbehövliga platser för äldre kan skapas.

Alla bör vara med i denna diskussion och se möjligheterna och fördelarna.

Här är det inte tal om att driva partipolitik eller lida av prestige, det är allas bästa man måste ha för ögonen. Efter rannsakan: finns det anledning att i nuläget bygga nytt och låta befintliga byggnader stå oanvända? Tycker att alla ansvariga har skyldighet att medverka och ta hänsyn till folkets önskan.

Attraktiv boendemiljö, uppdaterat vägnät, företagsvänligt klimat, stöttning av föreningar och frivilligt arbete, uppdaterat bussnät och säkra busshållplatser, stöttning av lokal matproduktion (duger inte att vi endast har 50 procent självförsörjning i Sverige), äldreboende på plats, skola för de minsta barnen för deras och föräldrarnas trygghet (katastrof att låta 6 – 10-åringar åka lång resa till stan varje dag.) De mänskliga värdena och en känsla av sammanhang borde eftersträvas eftersom det är det som önskas. Det är fasligt svårt att se nyttan av att lägga 60 miljoner på park, bro, torg med mera i centrum. Alla betalar skatt och det innebär att man förväntar sig ett demokratiskt intresse och en seriös diskussion om vad alla pengar ska användas till.

Se till att våra ytterområden frodas och lockar till sig inflyttande av olika slag, det tjänar alla på, och var med på möten (Svedjegården 13/6 till exempel.) Ni som ska ta till vara allas våra intressen – var med och engagera er i att lyfta fram de uppenbara möjligheter som nu finns och fördela skattepengarna på ett vist och rättvist sätt.

Kommuninvånare: Eva Ivarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.