2018-05-16 10:34

2018-05-16 10:34

Prioritering av skattemedel

Politik:

Idag, Kristi Himmelfärdsdag, gick jag min vanliga eftermiddagspromenad runt Svinvallen. Ett vackert område.

Det var varmt, men fläktade skönt från vattnet. Det rådde full aktivitet på skateboardramperna. Föräldrar hejade på. Ett par flickor testade, nog för första gången, att åka inlines. Deras familjer satt med småsyskonen på filtar och följde de vingliga försöken.

En blond tjej låg på mage på en pläd i gröngräset och solade. Längs de brädfodrade (varför?) bryggorna satt flera grupper av ungdomar. Det var pizza, chips, ostkrokar, Coca-Cola och läsk. Och då tänkte jag: ”Vilka var det som med kraft efterfrågade en stor stadspark, stylad för 40 miljoner? Nu? På en gång?”

Monica Marker (M)

Idag, Kristi Himmelfärdsdag, gick jag min vanliga eftermiddagspromenad runt Svinvallen. Ett vackert område.

Det var varmt, men fläktade skönt från vattnet. Det rådde full aktivitet på skateboardramperna. Föräldrar hejade på. Ett par flickor testade, nog för första gången, att åka inlines. Deras familjer satt med småsyskonen på filtar och följde de vingliga försöken.

En blond tjej låg på mage på en pläd i gröngräset och solade. Längs de brädfodrade (varför?) bryggorna satt flera grupper av ungdomar. Det var pizza, chips, ostkrokar, Coca-Cola och läsk. Och då tänkte jag: ”Vilka var det som med kraft efterfrågade en stor stadspark, stylad för 40 miljoner? Nu? På en gång?”

Monica Marker (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.