2018-03-14 11:45

2018-03-14 11:45

Politiker bra på inbördes beundran

Debatt: Slår sig för bröstet

Politik. När jag läser NKP den 9 mars kan jag inte låta bli att reflektera en del, hur politiker med Bjarne Olsson i spetsen kan slå sig för brösten och tala om hur bra det går för Sverige och Kristinehamn.

Frågan som kommer upp är det verkligen politikernas förtjänst eller är det de duktiga företagare med sina duktiga medarbetare som står för framgångarna? Svaret är ganska enkelt, inte är det politikerna (prata om den tärande delen av befolkningen) avlönade av oss skattebetalare. Men de är duktiga på inbördes beundran.

Ett stordåd var stängningen av sjukhuset i Kristinehamn, för dem som har glömt det så var det S, V och MP som klarade den biten.

Sedan ser jag i samma tidning en artikel av Anette Persson hur en del människor behandlas i den här kommunen. Samtidig får vi gång på gång höra av våra politiker hur viktigt och lönsamt det är med invandringen. Är man inte helt blind, ser man dagligen en hel del “hårt arbetande” invandrare driva omkring i stan och man frågar sig vad dessa människor lever av. Bidrag och understöd ligger nära till hands.

Politiker med Olsson i spetsen har än i dag aldrig redovisat hur mycket invandringen kostar och hur mycket de bidrar till kommunen när bidragen från staten sinar.

Många har funderat på det. Men det är som så ofta förr, när det gäller uppgifter om vad olika projekt kostar eller har kostat, är det ingen som vet eller vill svara.

Med allt detta i åtanke är valet till hösten inget stor problem, gissa vart rösten inte hamnar.

En skattebetalande Kristinehamnsbo

Frågan som kommer upp är det verkligen politikernas förtjänst eller är det de duktiga företagare med sina duktiga medarbetare som står för framgångarna? Svaret är ganska enkelt, inte är det politikerna (prata om den tärande delen av befolkningen) avlönade av oss skattebetalare. Men de är duktiga på inbördes beundran.

Ett stordåd var stängningen av sjukhuset i Kristinehamn, för dem som har glömt det så var det S, V och MP som klarade den biten.

Sedan ser jag i samma tidning en artikel av Anette Persson hur en del människor behandlas i den här kommunen. Samtidig får vi gång på gång höra av våra politiker hur viktigt och lönsamt det är med invandringen. Är man inte helt blind, ser man dagligen en hel del “hårt arbetande” invandrare driva omkring i stan och man frågar sig vad dessa människor lever av. Bidrag och understöd ligger nära till hands.

Politiker med Olsson i spetsen har än i dag aldrig redovisat hur mycket invandringen kostar och hur mycket de bidrar till kommunen när bidragen från staten sinar.

Många har funderat på det. Men det är som så ofta förr, när det gäller uppgifter om vad olika projekt kostar eller har kostat, är det ingen som vet eller vill svara.

Med allt detta i åtanke är valet till hösten inget stor problem, gissa vart rösten inte hamnar.

En skattebetalande Kristinehamnsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.