2018-02-14 10:50

2018-02-14 10:50

Hur mycket hade ni betalat?

Svar på: ”Oansvarig politik”

Replik. Sonja Höglund ansluter sig till skaran politiker i kommunfullmäktige som med facit i hand dömer ut hur socialnämnden och dess majoritet hanterat frågan om platser på särskilt boende.

Sonja om du är experten på detta kanske du ska tala med dina partikamrater som i stort inte har fler idéer än majoriteten hur man löser problemet.

Du hänvisar till statistik och det är den som låg till grund för besluten 2015 att minska antalet platser. Då fanns det överskott och i de flesta fall kunde man flytta in omgående. Det året bytte 133 lägenheter boende, 2017 var det 80, en skillnad på 53 platser. Så även om inga platser stängts hade det varit en brist. Beslutet grundades också i ett sparkrav från kommunfullmäktige.

Har flera gånger försökt få svar på frågan hur mycket mer ni i alliansen hade kunnat tänka er betala till Broängen i förhållande till vad kommunens egna boenden kostar. Men den frågan är fortfarande obesvarad.

Om nu inte Broängen ville driva vidare, varför erbjöd man då inte kommunen att hyra de anpassade lokalerna för äldreboende i kommunal regi. De hyrs nu av kommunen för dagverksamhet för personer med glömskeproblematik.

Bo Andersson (S)

Sonja om du är experten på detta kanske du ska tala med dina partikamrater som i stort inte har fler idéer än majoriteten hur man löser problemet.

Du hänvisar till statistik och det är den som låg till grund för besluten 2015 att minska antalet platser. Då fanns det överskott och i de flesta fall kunde man flytta in omgående. Det året bytte 133 lägenheter boende, 2017 var det 80, en skillnad på 53 platser. Så även om inga platser stängts hade det varit en brist. Beslutet grundades också i ett sparkrav från kommunfullmäktige.

Har flera gånger försökt få svar på frågan hur mycket mer ni i alliansen hade kunnat tänka er betala till Broängen i förhållande till vad kommunens egna boenden kostar. Men den frågan är fortfarande obesvarad.

Om nu inte Broängen ville driva vidare, varför erbjöd man då inte kommunen att hyra de anpassade lokalerna för äldreboende i kommunal regi. De hyrs nu av kommunen för dagverksamhet för personer med glömskeproblematik.

Bo Andersson (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.