2018-02-14 10:50

2018-02-14 10:50

Bo Wennström räddade Axel Em. Löfs grav!

Gravvård: Bör med i Bevarandeplanen

Kyrkogård. Strax efter det att jag skrivit mitt debattinlägg i måndagens nummer av Nya Kristinehamns-Posten fick jag ett utdrag ur kyrkogårdsutskottets sammanträdesprotokoll 2018-01-24.

Av paragraf 6 framgår bl.a. att Kristinehamns kommun har valt att inte förnya gravrätten. Stadens sympatiske bokhandlare Bo Wennström, som sitter med i utskottet i sin egenskap av begravningsombud, anmäler sig då som ny gravrättsinnehavare, vilket innebär att han förlänger och betalar gravrätten (750 kronor) i femton år ur egen ficka, vilket också blir utskottets beslut. Det beslutas också att kyrkogårdsförvaltningen skall trimma gravplatsen under förlängningen, d.v.s. i femton år.

Vad som ytterligare bör lösas angående Löfs grav är att den tas med i Bevarandeplanen för Gamla kyrkogården, att stenen rengörs samt att en plantering görs vid gravens huvudända. I refrängen till en tysk karnevalsschlager ställer man sig frågan: ”Wer soll das bezahlen?” (Vem skall betala det?) För mig är svaret självklart. Kommunen och kyrkan borde hedra Löfs minne genom att ta på sig kostnaden för att hans grav i framtiden hålls i ett välvårdat skick.

PS. Av någon outgrundlig anledning hade det i mitt tidigare debattinlägg smugit sig in ett S efter mitt namn. Då detta skulle kunna ge upphov till ett rykte att jag avser att försöka satsa på en politisk karriär ber jag att få betona att detta inte är fallet. DS.

Ulf T Carlsson

Av paragraf 6 framgår bl.a. att Kristinehamns kommun har valt att inte förnya gravrätten. Stadens sympatiske bokhandlare Bo Wennström, som sitter med i utskottet i sin egenskap av begravningsombud, anmäler sig då som ny gravrättsinnehavare, vilket innebär att han förlänger och betalar gravrätten (750 kronor) i femton år ur egen ficka, vilket också blir utskottets beslut. Det beslutas också att kyrkogårdsförvaltningen skall trimma gravplatsen under förlängningen, d.v.s. i femton år.

Vad som ytterligare bör lösas angående Löfs grav är att den tas med i Bevarandeplanen för Gamla kyrkogården, att stenen rengörs samt att en plantering görs vid gravens huvudända. I refrängen till en tysk karnevalsschlager ställer man sig frågan: ”Wer soll das bezahlen?” (Vem skall betala det?) För mig är svaret självklart. Kommunen och kyrkan borde hedra Löfs minne genom att ta på sig kostnaden för att hans grav i framtiden hålls i ett välvårdat skick.

PS. Av någon outgrundlig anledning hade det i mitt tidigare debattinlägg smugit sig in ett S efter mitt namn. Då detta skulle kunna ge upphov till ett rykte att jag avser att försöka satsa på en politisk karriär ber jag att få betona att detta inte är fallet. DS.

Ulf T Carlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.