2018-01-12 10:33

2018-01-12 10:33

Skötsamma och ärliga människor

Svar till: Leif J och Spanaren

Replik. Hos den familj som vi har fått kontakt med här i Kristinehamn, har vi inte sett någon kriminell aktivitet. Utan precis som vi svarade i vår förra insändare, skötsamma ärliga och kärleksfulla människor. Under åren har vi lärt känna dem och vänt på många stenar för att kunna hjälpa dem från den situation som de hamnat i. Att behöva tigga för sin överlevnad är inte något som någon person i grunden vill göra, men kan vara ett sätt att överleva.

Det är inte helt enkelt för människor i den här situationen att få någon hjälp från myndigheter eller organisationer, vart man än vänder sig så hamnar de oftast mellan stolarna. Ingen skulle vara så tacksam som familjen vi lärt känna, om någon här i Kristinehamn skulle vilja erbjuda dem ett arbete. Familjen vi känner är väldigt tacksamma över den generositet som många kristinehamnare har visat dem, det är något som ofta nämns för oss i våra samtal med dem.

Att de suttit vid Coop, Maxi m.fl ställen under bär och svamp säsongen betyder inte att de inte har plockat bär, de har plockat massor med bär. Ett hårt arbete, där man inte får jättemycket pengar per rensat kilo. Familjen har deltagit i svenska undervisning som en privat person så fint har ställt upp med.

2013 så publicerade en artikel i Omvärlden idag: ”Av världens sju miljarder människor har sex miljarder tillgång till mobiltelefoner medan endast 4,5 miljarder har tillgång till toaletter. Det visar hur allvarlig bristen på god sanitet är,” menar FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson.

Det visar också på hur vanlig mobiltelefonen är, att den inte kan definiera rikedom eller fattigdom.

Samåka är förövrigt bra, ekonomiskt och ett sätt att spara sina utgifter på, det är förmodligen det som skett när personer blivit avsläppta ur en Bulgarien-skyltad bil.

Tänk om du som läser detta skulle har möjlighet att kunna erbjuda ett arbete för någon av dessa människor, då skulle glädjen vara stor och det skulle vara väldigt välkommet!

Bästa sättet att ta reda på något om någon är att lära känna denna någon... vem vet... kanske får man en vän för livet.

Mattias Lundqvist, Annette Lundqvist, Debora Lundqvist, Ingemar Elf, Anna Marklund och Naeimy Blücher Johansson

Det är inte helt enkelt för människor i den här situationen att få någon hjälp från myndigheter eller organisationer, vart man än vänder sig så hamnar de oftast mellan stolarna. Ingen skulle vara så tacksam som familjen vi lärt känna, om någon här i Kristinehamn skulle vilja erbjuda dem ett arbete. Familjen vi känner är väldigt tacksamma över den generositet som många kristinehamnare har visat dem, det är något som ofta nämns för oss i våra samtal med dem.

Att de suttit vid Coop, Maxi m.fl ställen under bär och svamp säsongen betyder inte att de inte har plockat bär, de har plockat massor med bär. Ett hårt arbete, där man inte får jättemycket pengar per rensat kilo. Familjen har deltagit i svenska undervisning som en privat person så fint har ställt upp med.

2013 så publicerade en artikel i Omvärlden idag: ”Av världens sju miljarder människor har sex miljarder tillgång till mobiltelefoner medan endast 4,5 miljarder har tillgång till toaletter. Det visar hur allvarlig bristen på god sanitet är,” menar FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson.

Det visar också på hur vanlig mobiltelefonen är, att den inte kan definiera rikedom eller fattigdom.

Samåka är förövrigt bra, ekonomiskt och ett sätt att spara sina utgifter på, det är förmodligen det som skett när personer blivit avsläppta ur en Bulgarien-skyltad bil.

Tänk om du som läser detta skulle har möjlighet att kunna erbjuda ett arbete för någon av dessa människor, då skulle glädjen vara stor och det skulle vara väldigt välkommet!

Bästa sättet att ta reda på något om någon är att lära känna denna någon... vem vet... kanske får man en vän för livet.

Mattias Lundqvist, Annette Lundqvist, Debora Lundqvist, Ingemar Elf, Anna Marklund och Naeimy Blücher Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.