2018-01-12 10:16

2018-01-12 10:16

Lokalt engagemang är viktigt

Svar till: Anders Höglund

Replik. I vår insändare redovisar vi vilket stöd vi gett till landsbygden och inget annat.

Vi har alltså inte gjort någon redovisning om bakgrunden till varför vi gett stöd och de initiativ som stödet eventuellt utgått från. Det är helt olika saker. Flera av de insatser vi gjort på landsbygden har utgått från samarbete med lokala aktörer och säkert är det så att mycket inte blivit av om de här lokala initiativen inte tagits. Men helt säkert är också att mycket inte blivit av om inte kommunen gett stöd.

Exempelvis har fiberutbyggnaden som görs inte blivit så omfattande utan kommunens samarbete med IP-only Det är viktigt att det finns ett lokalt engagemang och lokala eldsjälar och det finns det på landsbygden. Det är grundförutsättningen för att landsbygden ska utvecklas. Men det är också viktigt att det finns ett bra samarbete mellan kommunen och de lokala aktörerna och att kommunen ger stöd till landsbygden i olika former.

Bjarne Olsson

Kommunstyrelse ordförande (s)

Krister Nyström

Ordförande tekniska nämnden (s)

Vi har alltså inte gjort någon redovisning om bakgrunden till varför vi gett stöd och de initiativ som stödet eventuellt utgått från. Det är helt olika saker. Flera av de insatser vi gjort på landsbygden har utgått från samarbete med lokala aktörer och säkert är det så att mycket inte blivit av om de här lokala initiativen inte tagits. Men helt säkert är också att mycket inte blivit av om inte kommunen gett stöd.

Exempelvis har fiberutbyggnaden som görs inte blivit så omfattande utan kommunens samarbete med IP-only Det är viktigt att det finns ett lokalt engagemang och lokala eldsjälar och det finns det på landsbygden. Det är grundförutsättningen för att landsbygden ska utvecklas. Men det är också viktigt att det finns ett bra samarbete mellan kommunen och de lokala aktörerna och att kommunen ger stöd till landsbygden i olika former.

Bjarne Olsson

Kommunstyrelse ordförande (s)

Krister Nyström

Ordförande tekniska nämnden (s)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.