2017-10-13 16:12

2017-10-13 16:12

Varför trimma så sent?

Skärgården:

Fredag 6/10 2017. Ser till min förvåning att Kristinehamns kommun har lejt HSB Kristinehamn för att trimma runt träd, stolpar, grillplatser och betraktelsebryggor (vistelsebryggor). Detta har inte gjorts under hela sommaren så varför den 10:e oktober? Har personligen trimmat runt de båda vistelsebryggorna ett flertal gånger under sommaren då jag bor i närheten av den ena. Jag vet också att de är välbesökta av allmänheten.

Så vore kanske inte fallet om vegetationen fått växa fritt. Jag har också fakturerat Kristinehamns kommun en timme (330 kronor plus moms) för mitt arbete men utan framgång.

Nästa problem. Ölandstokarna runt grillplatserna har nog inte ansats sedan de planterades. Hänger in över borden. Snyggt! Utöver detta så är ju Vålösundsvägen i ett katastrofalt dåligt skick.

Vill kommunen överhuvud taget ha några besökare vid den berömda Picassoskulpturen? Med lite tur så kanske några kommer en gång i alla fall. Nästa gång de besöker stan så stannar de nog i gästhamnen hos Tommy eller kanske tar cykeln till Picasso.

Anders Höglind

Fredag 6/10 2017. Ser till min förvåning att Kristinehamns kommun har lejt HSB Kristinehamn för att trimma runt träd, stolpar, grillplatser och betraktelsebryggor (vistelsebryggor). Detta har inte gjorts under hela sommaren så varför den 10:e oktober? Har personligen trimmat runt de båda vistelsebryggorna ett flertal gånger under sommaren då jag bor i närheten av den ena. Jag vet också att de är välbesökta av allmänheten.

Så vore kanske inte fallet om vegetationen fått växa fritt. Jag har också fakturerat Kristinehamns kommun en timme (330 kronor plus moms) för mitt arbete men utan framgång.

Nästa problem. Ölandstokarna runt grillplatserna har nog inte ansats sedan de planterades. Hänger in över borden. Snyggt! Utöver detta så är ju Vålösundsvägen i ett katastrofalt dåligt skick.

Vill kommunen överhuvud taget ha några besökare vid den berömda Picassoskulpturen? Med lite tur så kanske några kommer en gång i alla fall. Nästa gång de besöker stan så stannar de nog i gästhamnen hos Tommy eller kanske tar cykeln till Picasso.

Anders Höglind

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.