2017-10-11 11:03

2017-10-11 11:03

Blev blåst av rosförsäljare

Lurendrejeri: Polisen är underrättad

Världens barn. Så här var det.

Dörrklockan ringer, när jag lagar lördagslunchen. Jag öppnar dörren och in kommer okänd man med 2 rosbuketter. Den ena skickar han fram, så jag måste ta emot den. Han pratar oförtrutet: ”...Världens barn... Alla i huset har lagt en gåva... Buketten kostar 200, som du ska betala” Han viftar med en näve sedlar, som han fått av ´”mina grannar”. Han drar fram något i halsbandet, som visst skulle vara en leg eller ett kvitto på rosorna? Jag tänker: ”Världens barn” och avser lägga 50 men känner, att det är lite för lite. Så jag tar fram 100. Då protesterar han: ”200 kostar buketten!” Med en suck drar jag den andra hundringen ur plånboken. Han tar den och vips är han ute och jag får tid att tänka.

1 Världens barn samlar in pengar i plomberad sparbössa och har ofta banderoll över bröstet. Jag har själv gjort det

2 Insamlande organisationer går nog inte in i bostäderna och ska inte vara aggressiva

3 Veterligt har inte den officiella insamlingen rosor att sälja/ge bort för inskramlade medel.

Alltså blev jag med säkerhet blåst på 200. Men han var en duktig säljare! Undrar hur rosorna ser ut i morgon! Om du känner igen situationen är nog du också blåst. Grattis!

Polisen är underrättad.

Ossian Ernvik

Dörrklockan ringer, när jag lagar lördagslunchen. Jag öppnar dörren och in kommer okänd man med 2 rosbuketter. Den ena skickar han fram, så jag måste ta emot den. Han pratar oförtrutet: ”...Världens barn... Alla i huset har lagt en gåva... Buketten kostar 200, som du ska betala” Han viftar med en näve sedlar, som han fått av ´”mina grannar”. Han drar fram något i halsbandet, som visst skulle vara en leg eller ett kvitto på rosorna? Jag tänker: ”Världens barn” och avser lägga 50 men känner, att det är lite för lite. Så jag tar fram 100. Då protesterar han: ”200 kostar buketten!” Med en suck drar jag den andra hundringen ur plånboken. Han tar den och vips är han ute och jag får tid att tänka.

1 Världens barn samlar in pengar i plomberad sparbössa och har ofta banderoll över bröstet. Jag har själv gjort det

2 Insamlande organisationer går nog inte in i bostäderna och ska inte vara aggressiva

3 Veterligt har inte den officiella insamlingen rosor att sälja/ge bort för inskramlade medel.

Alltså blev jag med säkerhet blåst på 200. Men han var en duktig säljare! Undrar hur rosorna ser ut i morgon! Om du känner igen situationen är nog du också blåst. Grattis!

Polisen är underrättad.

Ossian Ernvik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.