2017-07-17 11:53

2017-07-17 11:53

Tokig vision bättre än ingen alls

INSÄNDARE

Förslaget om att uppföra en galleria har sin verklighetsförankring i 80-90 talet då lusten att bygga och förnya inte ansågs vara ett osunt begrepp. Minns ivern när Lyran med sina 15 butiker invigdes 1981 och när Vintergatan uppstod 1992. Konstaterandet att handeln i Kristinehamn stagnerat är tyvärr inte grundlöst gnäll.

Förr fanns det affärer överallt i centrum och som kund var det fullt möjligt att jämföra priser mellan olika handlare, men idag är konkurrensen stendöd. Småbutiker försvinner innan de knappt hunnit öppna, lokaler står tomma och det finns få orsaker att besöka samhället för nöjes skull. Antingen accepterar vi likgiltigt det faktum att stadens utveckling avtagit eller också försöker vi gemensamt alstra nya idéer som kan bryta trenden.

Tokiga visioner är bättre än inga alls och behöver inte levereras med en färdig kalkyl.

Fortfarande frustrerad

 

Förr fanns det affärer överallt i centrum och som kund var det fullt möjligt att jämföra priser mellan olika handlare, men idag är konkurrensen stendöd. Småbutiker försvinner innan de knappt hunnit öppna, lokaler står tomma och det finns få orsaker att besöka samhället för nöjes skull. Antingen accepterar vi likgiltigt det faktum att stadens utveckling avtagit eller också försöker vi gemensamt alstra nya idéer som kan bryta trenden.

Tokiga visioner är bättre än inga alls och behöver inte levereras med en färdig kalkyl.

Fortfarande frustrerad

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.