2016-10-13 08:50

2016-10-13 08:50

Värmland hör till Svealand

INSÄNDARE: Regionen

Varför ändra till en ny indelning som dessutom är sämre för oss värmlänningar?

Vi bor mellan Oslo och Stockholm med bra förbindelser och möjlighet till bra sjukvård. Avstånden känns inte så långa utan vi kan pendla till jobb en timme bort med tåg eller bil. Dessutom är vi önskade från båda hållen och historiskt har vi haft en medlande roll mellan länderna och har fortfarande ett gott inflytande i regionen.

Vad blir kvar av tjänstemannastaden Karlstad när landstinget, länsstyrelsen, landshövdingen med flera försvinner till Göteborg, inte mycket till motor i alla fall. Göteborg ligger i ett kustlän, långt bort och Vänertrafiken missgynnas genom deras planerade låga bro över Göta älv. Hur intressanta är vi egentligen för Göteborgarna? Vänern, vårt svenska innanhav förenar oss inte heller i den tänkta västra Götalandsregionen utan det snarare skiljer oss åt. Ni politiker som röstar för att Värmland ska ingå i Västra Götalandsregionen har ni verkligen tänkt färdigt? Vad grundar ni era beslut på? Era argument bör redovisas ordentligt i media.

Carin Martin

Värmlänning

Vi bor mellan Oslo och Stockholm med bra förbindelser och möjlighet till bra sjukvård. Avstånden känns inte så långa utan vi kan pendla till jobb en timme bort med tåg eller bil. Dessutom är vi önskade från båda hållen och historiskt har vi haft en medlande roll mellan länderna och har fortfarande ett gott inflytande i regionen.

Vad blir kvar av tjänstemannastaden Karlstad när landstinget, länsstyrelsen, landshövdingen med flera försvinner till Göteborg, inte mycket till motor i alla fall. Göteborg ligger i ett kustlän, långt bort och Vänertrafiken missgynnas genom deras planerade låga bro över Göta älv. Hur intressanta är vi egentligen för Göteborgarna? Vänern, vårt svenska innanhav förenar oss inte heller i den tänkta västra Götalandsregionen utan det snarare skiljer oss åt. Ni politiker som röstar för att Värmland ska ingå i Västra Götalandsregionen har ni verkligen tänkt färdigt? Vad grundar ni era beslut på? Era argument bör redovisas ordentligt i media.

Carin Martin

Värmlänning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.