2016-10-12 06:00

2016-10-12 10:33

Se till att lösa överbeläggning

Debatt: Svara på mina frågor, S, V och MP

Äldreboende. Jag ställde en ​insändare​fråga till ​dig ​Lars Nilsson vad man gör konkret för att lösa ​den ​överbeläggning som finns i våra äldreboenden, bland annat på Regnbågen, men får inget svar. Tydligen sitter ​du ​Lars och hoppas på att det bara ska gå över av sig själv?

​Eller har du fått fullt upp på med den senaste lunchsoppan? Har inte du och dina majoritetspolare bättre koll på konsekvenserna av era beslut? Och du, det är väl inte olagligt att från kommunen att ge bidrag till ideellt arbetande stiftelse för att anordna en mötesplats för våra äldre, så länge det inte går till själva lunchkostnaden?

Ställde också frågan till dig varför ni motarbetat en​ under 21 år​ ​ideellt ​arbetande stiftelse men ger Norlandia Care AB ett nytt avtal utan en offentlig upphandling? (​Är detta lagligt nu när avtalet med Tapirens äldreboende går ut 2017.​)​ Ville också veta hur mycket dyrare det nya avtalet med Tapiren blir?

Nu när ordförande Nilsson inte vill svara så kan kanske MP och V hjälpa till ​med svaren​? Ni (MP och V) har ju stöttat Socialdemokraterna i nedläggningen av Broängen och nu ser vi resultatet med överbeläggning i våra äldreboenden​ och brist för en träffpunkt för våra äldre​. ​​Ni har ju även stöttat S kring mina andra frågor ovan. Varför​ är ni med och sänker livskvaliteten för de äldre?​

​Snälla, se nu till att samla ihop er och lös åtminstone överbeläggningen i våra äldreboenden.

En alltmer bekymrad äldreanhörig

​Eller har du fått fullt upp på med den senaste lunchsoppan? Har inte du och dina majoritetspolare bättre koll på konsekvenserna av era beslut? Och du, det är väl inte olagligt att från kommunen att ge bidrag till ideellt arbetande stiftelse för att anordna en mötesplats för våra äldre, så länge det inte går till själva lunchkostnaden?

Ställde också frågan till dig varför ni motarbetat en​ under 21 år​ ​ideellt ​arbetande stiftelse men ger Norlandia Care AB ett nytt avtal utan en offentlig upphandling? (​Är detta lagligt nu när avtalet med Tapirens äldreboende går ut 2017.​)​ Ville också veta hur mycket dyrare det nya avtalet med Tapiren blir?

Nu när ordförande Nilsson inte vill svara så kan kanske MP och V hjälpa till ​med svaren​? Ni (MP och V) har ju stöttat Socialdemokraterna i nedläggningen av Broängen och nu ser vi resultatet med överbeläggning i våra äldreboenden​ och brist för en träffpunkt för våra äldre​. ​​Ni har ju även stöttat S kring mina andra frågor ovan. Varför​ är ni med och sänker livskvaliteten för de äldre?​

​Snälla, se nu till att samla ihop er och lös åtminstone överbeläggningen i våra äldreboenden.

En alltmer bekymrad äldreanhörig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.