2016-09-23 06:00

2016-09-23 06:00

Önskemål om enkel och mer familjevänlig lokaltrafik

Svar till : Familjen med två bilar sju cyklar och två mopeder

Sen är det ju knäppt att bussarna inte går på kvällar och helger när barn och vuxna har aktiviteter. När jag blev föräldraledig såg jag fram emot att få nyttja lokaltrafiken till max. Tyvärr funkade då varken tiderna eller hållplatserna med de ställen en nybliven förälder vill eller behöver besöka.

Sen tycker jag att busshållplatserna borde döpas om, så att det går lättare att hitta rätt hållplats om man inte är från Kristinehamn. Exempel Lötbron skulle ju kunna heta Centrum istället (kanske kunde man göra bussbyten där med?).

Och kommunen borde kunna ge ut en ”lätt” busskarta för nya i Kristinehamn där vanliga besöksmål och andra viktiga platser är utmärkta som hållplatser (exempelvis Picasso, Marieberg, Hultet, Sannabadet, Björkvallen, alla idrottsanläggningar, BVC, Vårdcentralerna, kommunhuset etc).

Jobbar i Karlstad, men bor och betalar skatt i Kristinehamn

Sen är det ju knäppt att bussarna inte går på kvällar och helger när barn och vuxna har aktiviteter. När jag blev föräldraledig såg jag fram emot att få nyttja lokaltrafiken till max. Tyvärr funkade då varken tiderna eller hållplatserna med de ställen en nybliven förälder vill eller behöver besöka.

Sen tycker jag att busshållplatserna borde döpas om, så att det går lättare att hitta rätt hållplats om man inte är från Kristinehamn. Exempel Lötbron skulle ju kunna heta Centrum istället (kanske kunde man göra bussbyten där med?).

Och kommunen borde kunna ge ut en ”lätt” busskarta för nya i Kristinehamn där vanliga besöksmål och andra viktiga platser är utmärkta som hållplatser (exempelvis Picasso, Marieberg, Hultet, Sannabadet, Björkvallen, alla idrottsanläggningar, BVC, Vårdcentralerna, kommunhuset etc).

Jobbar i Karlstad, men bor och betalar skatt i Kristinehamn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.