2016-09-16 10:15

2016-09-16 10:15

Ideologi och äldrevård

Debatt:

Läste i fredagens (9/9) NKP om att socialnämnden har för avsikt att förlänga avtalet med Norlandia Care AB som driver äldreboendet Tapiren.

Hur går det ihop med ordförandens ideologi, vad jag kan förstå är väl Norlandia Care AB ett företag som drivs med vinstintresse?

När det gällde Stiftelsen Broängen gick det emot hans ideologi med privat äldrevård trots att den drevs i stiftelseform där eventuell vinst ska användas inom stiftelsen. De som kunde få del av vinsten blev ju på det sättet de boende, inte direkt i fickan, utan genom god omvårdnad. Det borde väl stämma bättre med S-ideologi än pengar till aktieägare?

50-talisten

Läste i fredagens (9/9) NKP om att socialnämnden har för avsikt att förlänga avtalet med Norlandia Care AB som driver äldreboendet Tapiren.

Hur går det ihop med ordförandens ideologi, vad jag kan förstå är väl Norlandia Care AB ett företag som drivs med vinstintresse?

När det gällde Stiftelsen Broängen gick det emot hans ideologi med privat äldrevård trots att den drevs i stiftelseform där eventuell vinst ska användas inom stiftelsen. De som kunde få del av vinsten blev ju på det sättet de boende, inte direkt i fickan, utan genom god omvårdnad. Det borde väl stämma bättre med S-ideologi än pengar till aktieägare?

50-talisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.