2016-08-03 06:00

2016-08-03 06:00

Klaga inte på allt – upptäck Gustafsvik

DEBATT: Mer än Picasso

Gud bevare oss för alla besserwissrar, som bara klagar när det sker något positivt hos oss. Skärgårdsborna saknar restaurang, fast vi har Sjöjungfruns utmärkta sådan med smaklig meny.

Ernst är trädgårdsmästare, snickare, målare, kock, återvinnare, idéspruta, uppfinningsrik med mera. Han är ödmjuk och förhäver sig inte. Förvandlingen av Gustafsvik är obeskrivlig. Det har gått fort.

Herrgården är ersatt av ett växthus med växter och bänkar, tillgänglig för besökare - trevligare än en otillgänglig herrgårdsbyggnad. Här kan kommunen få ett fint dragplåster. Området och stigarna behöver klippas. Det är ett fantastiskt strövområde.

Ska det ske en visning, bör kommunen bistå med musik, tal och fanfar. Ernst borde få uppskattning för att han valde Kristinehamn. Gör en insamling och rädda den andra flygeln. Ridskolan kan samtidigt ha en uppvisning i dressyr, hoppning och voltige.

Åsa Sandin

 

Ernst är trädgårdsmästare, snickare, målare, kock, återvinnare, idéspruta, uppfinningsrik med mera. Han är ödmjuk och förhäver sig inte. Förvandlingen av Gustafsvik är obeskrivlig. Det har gått fort.

Herrgården är ersatt av ett växthus med växter och bänkar, tillgänglig för besökare - trevligare än en otillgänglig herrgårdsbyggnad. Här kan kommunen få ett fint dragplåster. Området och stigarna behöver klippas. Det är ett fantastiskt strövområde.

Ska det ske en visning, bör kommunen bistå med musik, tal och fanfar. Ernst borde få uppskattning för att han valde Kristinehamn. Gör en insamling och rädda den andra flygeln. Ridskolan kan samtidigt ha en uppvisning i dressyr, hoppning och voltige.

Åsa Sandin

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.