2016-07-04 10:23

2016-07-04 10:23

Står Miljöpartiet bakom detta?

INSÄNDARE: Byggnadsminne

Kommunen vill ha möjlighet att riva Jakobsbergsskolan

Alltså just den detaljplan som tillåter rivning av huvudbyggnaden då det ”inte är förenligt med planens syfte” att skydda den. Ett enkelt majoritetsbeslut i fullmäktige utgör naturligtvis inte heller något skydd då det kan upphävas vid nästkommande sammanträde. När det beslutet fattades var svepskälet för att inte skriva in skyddet i planen att det saknades tid för det. Nu när möjligheten finns att säkra skyddet i en byggnadsminnesförklaring så vill inte kommunen detta.

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets ståndpunkter var väl kända, att byggnaden och området som helhet inte ska ges något skydd. Den enda logiska anledningen till detta är att man vill ha friheten att kunna riva huvudbyggnaden i ett senare skede. Däremot har Miljöpartiet åtminstone utåt visat viss tveksamhet till detta och min fråga till MP är denna: Varför ställer ni upp på denna tragikomiska fars vars uppenbara syfte är att hålla möjligheten att riva Jakobsbergsskolan öppen? Vill verkligen inte miljöpartiet att Jakobsbergsskolan blir byggnadsminne nu när chansen finns?

Besviken MP-väljare

Alltså just den detaljplan som tillåter rivning av huvudbyggnaden då det ”inte är förenligt med planens syfte” att skydda den. Ett enkelt majoritetsbeslut i fullmäktige utgör naturligtvis inte heller något skydd då det kan upphävas vid nästkommande sammanträde. När det beslutet fattades var svepskälet för att inte skriva in skyddet i planen att det saknades tid för det. Nu när möjligheten finns att säkra skyddet i en byggnadsminnesförklaring så vill inte kommunen detta.

Socialdemokraternas och Vänsterpartiets ståndpunkter var väl kända, att byggnaden och området som helhet inte ska ges något skydd. Den enda logiska anledningen till detta är att man vill ha friheten att kunna riva huvudbyggnaden i ett senare skede. Däremot har Miljöpartiet åtminstone utåt visat viss tveksamhet till detta och min fråga till MP är denna: Varför ställer ni upp på denna tragikomiska fars vars uppenbara syfte är att hålla möjligheten att riva Jakobsbergsskolan öppen? Vill verkligen inte miljöpartiet att Jakobsbergsskolan blir byggnadsminne nu när chansen finns?

Besviken MP-väljare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.