2016-06-15 06:00

2016-06-15 06:00

Facket ska stödja de röda partierna

Politik: Upp till var och en att välja om man vill vara med i LO

Men medlemmen skulle själv kunna välja om man vill stödet ska gå till Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. Sedan är det bara beklagligt att det finns medlemmar som inte röstar på något av dom röda partierna. Nästan varje möte kommer frågan upp ”varför ska jag vara med och stödja sossarna?” och varje gång ler jag och tänker ”vilken stolle”.Röstar du på SD får du gärna vara med, men du kommer aldrig få ett förtroendeuppdrag hos facket, detta svar har dom flesta hört. Personligen vill jag inte ha någon från SD eller Moderaterna som medlemmar i facket, och tyvärr hittar vi moderater/arbetsgivare i förtroendeuppdrag i LO.

I nästa avtal tycker jag att vi avstår helt från löneökningar och istället tar strid mot politiker/Försäkringskassan. Facket har bra försäkringar hos Folksam som skyddar oss från det mesta, men inte under arbetstid. Och eftersom Arbetsgivarnas försäkring AFA är helt värdelös (tack vare Försäkringskassan) Så teckna en till försäkring som gäller under arbetstid. Och så till att ta tillbaka A-kassan.

Arbetande Gubbe

Men medlemmen skulle själv kunna välja om man vill stödet ska gå till Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. Sedan är det bara beklagligt att det finns medlemmar som inte röstar på något av dom röda partierna. Nästan varje möte kommer frågan upp ”varför ska jag vara med och stödja sossarna?” och varje gång ler jag och tänker ”vilken stolle”.Röstar du på SD får du gärna vara med, men du kommer aldrig få ett förtroendeuppdrag hos facket, detta svar har dom flesta hört. Personligen vill jag inte ha någon från SD eller Moderaterna som medlemmar i facket, och tyvärr hittar vi moderater/arbetsgivare i förtroendeuppdrag i LO.

I nästa avtal tycker jag att vi avstår helt från löneökningar och istället tar strid mot politiker/Försäkringskassan. Facket har bra försäkringar hos Folksam som skyddar oss från det mesta, men inte under arbetstid. Och eftersom Arbetsgivarnas försäkring AFA är helt värdelös (tack vare Försäkringskassan) Så teckna en till försäkring som gäller under arbetstid. Och så till att ta tillbaka A-kassan.

Arbetande Gubbe

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.