2016-06-01 15:17

2016-06-01 15:17

Krånglig färdtjänst

DEBATT: Så här går det till

En pensionär i vår kommun som bor utanför tärorten, har fått gula fläcken på bägge sina ögon och blivit förbjuden av ögonläkaren att köra bil. Pensionären söker för att få hjälp med färdtjänst eftersom hen har mycket värk i ben, höfter, rygg och återkommande problem med bensår som ofta behöver läggas om av sköterska.

Svaret blir: Färdtjänstbil kommer från stan ( två mil) och hämtar vid bostaden – kör sedan till busshållplats (400 meter) – där ska pensionären sedan åka buss till Resecentrum och därifrån ta sig till önskad plats i stan!

Samma omvända procedur på hemresan! Färdtjänstbil kör flera mil fram och tillbaka för att skjutsa någon till en busshållplats – hur har man tänkt att våra krassliga pensionärer ska orka ta sig till stan på detta jobbiga och krångliga vis!?

Ska man bli fast i hemmet, när man inte får hjälp att kunna komma till stan och uträtta sina ärenden – blir fasligt dålig livskvalitet – målet är väl att alla gamla som unga ska kunna klara sig själva i mesta möjliga mån och att samhället ska stå bi för att lösa eventuella hinder som uppstår?

Undrande kommuninvånare

Svaret blir: Färdtjänstbil kommer från stan ( två mil) och hämtar vid bostaden – kör sedan till busshållplats (400 meter) – där ska pensionären sedan åka buss till Resecentrum och därifrån ta sig till önskad plats i stan!

Samma omvända procedur på hemresan! Färdtjänstbil kör flera mil fram och tillbaka för att skjutsa någon till en busshållplats – hur har man tänkt att våra krassliga pensionärer ska orka ta sig till stan på detta jobbiga och krångliga vis!?

Ska man bli fast i hemmet, när man inte får hjälp att kunna komma till stan och uträtta sina ärenden – blir fasligt dålig livskvalitet – målet är väl att alla gamla som unga ska kunna klara sig själva i mesta möjliga mån och att samhället ska stå bi för att lösa eventuella hinder som uppstår?

Undrande kommuninvånare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.