2016-05-13 06:00

2016-05-13 06:00

Hur har ladorna fyllts?

Debatt:

Äntligen har svenska skattebetalarna fått reda på vad invandringspolitiken kostar och kommer att kosta några år framöver, cirka 70-80 miljarder kronor i några år. Med tanke på att den förra regeringen lämnade tomma lador efter sig, så behövs det en otrolig finansakrobatik att på så kort tid efter tillträde som finansminister kunna fylla ladorna med 70-80 miljarder ut över de vanliga utgifter som stadskassan behöver.

Eftersom jag inte har någon direkt kanal till finansministern, kan kanske Bjarne Olsson, som är partikamrat kan fråga henne hur man bär sig åt, och sedan förmedla denna förnämliga kunskap till oss vanliga skattebetalare. Skulle det nu vara så att Andersson ska låna till dessa utgifter, återstår ändå att återbetala någon gång i framtiden, eller kan man som Göran Persson gjorde på sin tid, strunta i att lämna tillbaka lånet till AP-fonderna och låssas som det regnar?

Ett annat orosmoln har skymtats på horisonten nämligen höjda landstingsskatter med cirka 2 kronor per intjänat hundralapp. Kanske något som skattebetalarna borde fundera på.

Werner

Äntligen har svenska skattebetalarna fått reda på vad invandringspolitiken kostar och kommer att kosta några år framöver, cirka 70-80 miljarder kronor i några år. Med tanke på att den förra regeringen lämnade tomma lador efter sig, så behövs det en otrolig finansakrobatik att på så kort tid efter tillträde som finansminister kunna fylla ladorna med 70-80 miljarder ut över de vanliga utgifter som stadskassan behöver.

Eftersom jag inte har någon direkt kanal till finansministern, kan kanske Bjarne Olsson, som är partikamrat kan fråga henne hur man bär sig åt, och sedan förmedla denna förnämliga kunskap till oss vanliga skattebetalare. Skulle det nu vara så att Andersson ska låna till dessa utgifter, återstår ändå att återbetala någon gång i framtiden, eller kan man som Göran Persson gjorde på sin tid, strunta i att lämna tillbaka lånet till AP-fonderna och låssas som det regnar?

Ett annat orosmoln har skymtats på horisonten nämligen höjda landstingsskatter med cirka 2 kronor per intjänat hundralapp. Kanske något som skattebetalarna borde fundera på.

Werner

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.