2016-05-06 06:00

2016-05-06 06:00

Patrullerande poliser

Trygghet: Vad görs åt den som inte vågar gå ut?

Av en artikel i Nya Kristinehamns-Posten framkommer att polischefen varit i tjänst ett år i Kristinehamn.

Självklart börjar Kristinehamn likna storstäderna med deras problem på grund av tilltagande inflyttning till kommunen. Märkligt vore det väl annars. Men polischefen är inte insatt i de problem som finns i kommunen idag. Många äldre vågar inte gå ut på stan eller på promenadstråken längre. Äldre har blivit knuffade och tvingas vika undan från trottoarerna. Likaså rullatorburna tvingas av gångbanorna.

Ingen polis patrullerar i stan utan det som märks är polisbilen. Tillbaka i tiden patrullerade polisen gågatan i Kristinehamn, men så är det inte längre. Tydligen är att det råder brist på poliser eller att ni av annan anledning inte patrullerar på stan.

Vad gör polischefen åt de som inte längre vågar gå ut och ta en promenad ens. Läget har förändrats i vår stad och det råder större problem, vad tydligen polischefen känner till. Önskvärt vore att polischefen lämnade sitt skrivbord och gick ut på stan samt pratade med befolkningen.

Många i övriga åldrar vågar inte längre överhuvudtaget gå ut på kvällarna. Hur ska ni lösa sommarhalvåret när det normalt blir större problem i centrum? Kommer ni att patrullera eller fortsätter ni åka omkring i en polisbil? Svar önskas.

Vanlig kommuninvånare

 

Självklart börjar Kristinehamn likna storstäderna med deras problem på grund av tilltagande inflyttning till kommunen. Märkligt vore det väl annars. Men polischefen är inte insatt i de problem som finns i kommunen idag. Många äldre vågar inte gå ut på stan eller på promenadstråken längre. Äldre har blivit knuffade och tvingas vika undan från trottoarerna. Likaså rullatorburna tvingas av gångbanorna.

Ingen polis patrullerar i stan utan det som märks är polisbilen. Tillbaka i tiden patrullerade polisen gågatan i Kristinehamn, men så är det inte längre. Tydligen är att det råder brist på poliser eller att ni av annan anledning inte patrullerar på stan.

Vad gör polischefen åt de som inte längre vågar gå ut och ta en promenad ens. Läget har förändrats i vår stad och det råder större problem, vad tydligen polischefen känner till. Önskvärt vore att polischefen lämnade sitt skrivbord och gick ut på stan samt pratade med befolkningen.

Många i övriga åldrar vågar inte längre överhuvudtaget gå ut på kvällarna. Hur ska ni lösa sommarhalvåret när det normalt blir större problem i centrum? Kommer ni att patrullera eller fortsätter ni åka omkring i en polisbil? Svar önskas.

Vanlig kommuninvånare

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.