2016-04-04 14:52

2016-04-04 14:52

Kommunen lovar och lovar

BJÖRNEBORG: När blir cykelvägen klar?

För första gången känner jag ett sting av avundsjuka mot kristinehamnare när jag läser i NKP om den nya detaljplanen för gästhamnsområdet och att allmänhetens tillgång ska förbättras genom en ny cykelväg och därmed förlänga invårnanas rörelsestråk till och från stadkärnan.

Av alla nya satsningar får vi bara smulor här i Björneborg, det är nämligen så att kommunen prioriterar staden.

På landsbygdsträffar de säger att även Björneborg är med i ”matchen” och att de arbetar hårt(?) med projekt.

Men hur många år till ska vi vänta på utlovad cykelväg? Det är mera än i tio år som björneborgarna väntar på cykelbanan till Agen som är liksom mest farligaste delen av landsvägen mot Kristinehamn. Tro mig eller ej, när jag cyklar den, jag ber att jag överlever cykelresan, klämd mellan vägkanten och alla de tunga långtradare med släp som inte precis tar hänsyn till den lilla cyklisten.

Den 4 oktober 2013 fick vi nyanlagd väg på 350 meter(!) som är bommad och i själva verket leder ingenvart.

Det har nyligen varit ett femte dialogmöte med kommunen. Men vad är det för syfte att diskutera ideér, vad som hände och som kan hända i samhället i framtiden?

Jag tycker att det är resultatlöst, de bara lovar och lovar. Jag hoppas att den resterande sträckan ska ställas i ordning snart och att man äntligen kommer kunna ta sig till och från staden på ett säkrare sätt än idag.

Ju förr desto bättre, innan man dör...

Olga H.

För första gången känner jag ett sting av avundsjuka mot kristinehamnare när jag läser i NKP om den nya detaljplanen för gästhamnsområdet och att allmänhetens tillgång ska förbättras genom en ny cykelväg och därmed förlänga invårnanas rörelsestråk till och från stadkärnan.

Av alla nya satsningar får vi bara smulor här i Björneborg, det är nämligen så att kommunen prioriterar staden.

På landsbygdsträffar de säger att även Björneborg är med i ”matchen” och att de arbetar hårt(?) med projekt.

Men hur många år till ska vi vänta på utlovad cykelväg? Det är mera än i tio år som björneborgarna väntar på cykelbanan till Agen som är liksom mest farligaste delen av landsvägen mot Kristinehamn. Tro mig eller ej, när jag cyklar den, jag ber att jag överlever cykelresan, klämd mellan vägkanten och alla de tunga långtradare med släp som inte precis tar hänsyn till den lilla cyklisten.

Den 4 oktober 2013 fick vi nyanlagd väg på 350 meter(!) som är bommad och i själva verket leder ingenvart.

Det har nyligen varit ett femte dialogmöte med kommunen. Men vad är det för syfte att diskutera ideér, vad som hände och som kan hända i samhället i framtiden?

Jag tycker att det är resultatlöst, de bara lovar och lovar. Jag hoppas att den resterande sträckan ska ställas i ordning snart och att man äntligen kommer kunna ta sig till och från staden på ett säkrare sätt än idag.

Ju förr desto bättre, innan man dör...

Olga H.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.