2016-04-01 11:45

2016-04-01 11:45

Bättre kollektivtrafik

DEBATT: Landsbygden missgynnas Kristinehamn för mångfald

Kristinehamn är en plats där allt fler människor lever.

Vår kommun består av en centralort men också flera andra orter och en bebodd landsbygd och det är allt detta som sammantaget är Kristinehamn. Under våren vill vi veta vad Kristinehamnare tycker om kollektivtrafiken och vi har redan fått in många svar och tar gärna emot fler via vår Facebooksida.

Nyss höjde kristinehamnare som bor i de södra kommundelarna sina röster om bl.a. kollektivtrafiken på landsbygdsträffar med kommunen. Dessa röster bekräftar de svar vi fått in. Många kristinehamnare upplever stora försämringar i kollektivtrafiken på landsbygden som försvårar möjligheterna att ta del av vad som finns i kommunen och som gör det mindre attraktivt för människor att flytta till landsbygden. Det handlar bland annat om indragna turer och försämringar i busslinjer med borttagna busstopp.

Några av kristinehamnarna som svarat oss skriverbland annat: ”Det var extrem dålig tajming att försämra nu när vi äntligen fick en befolkningsökning i södra kommundelarna” och ”Vår kommun är inte särskilt stor, varken till ytan eller folkmängden, och ändå ska vi ha såna stora problem att hålla samman. Det som Värmlandstrafik har gjort (och kommunen har ju också en stor del i detta) är att segregera oss som bor på landet ännu mer genom att dra in vår kollektivtrafik”. Andra röster beskriver kraftiga försämringar med de nya bussarna som Värmlandstrafik använder, bland annat har bussarna inga toaletter, är kalla, obekväma och bullriga. Dessutom har priset höjts. I centralorten går inga bussar efter kl. 18.00 på vardagar och nästan inga alls på helgerna.

Vi tycker att Kristinehamn ska vara en bra kommun för alla att bo i, med god kollektivtrafik som inte skapar gränser för några av oss.

Alla ska ha möjlighet att resa. Vi kräver en kollektivtrafik för alla - alla ska kunna ta del av Kristinehamn. Vill du engagera dig tillsammans för kollektivtrafiken? I Kristinehamn håller vi ihop.

Vår kommun består av en centralort men också flera andra orter och en bebodd landsbygd och det är allt detta som sammantaget är Kristinehamn. Under våren vill vi veta vad Kristinehamnare tycker om kollektivtrafiken och vi har redan fått in många svar och tar gärna emot fler via vår Facebooksida.

Nyss höjde kristinehamnare som bor i de södra kommundelarna sina röster om bl.a. kollektivtrafiken på landsbygdsträffar med kommunen. Dessa röster bekräftar de svar vi fått in. Många kristinehamnare upplever stora försämringar i kollektivtrafiken på landsbygden som försvårar möjligheterna att ta del av vad som finns i kommunen och som gör det mindre attraktivt för människor att flytta till landsbygden. Det handlar bland annat om indragna turer och försämringar i busslinjer med borttagna busstopp.

Några av kristinehamnarna som svarat oss skriverbland annat: ”Det var extrem dålig tajming att försämra nu när vi äntligen fick en befolkningsökning i södra kommundelarna” och ”Vår kommun är inte särskilt stor, varken till ytan eller folkmängden, och ändå ska vi ha såna stora problem att hålla samman. Det som Värmlandstrafik har gjort (och kommunen har ju också en stor del i detta) är att segregera oss som bor på landet ännu mer genom att dra in vår kollektivtrafik”. Andra röster beskriver kraftiga försämringar med de nya bussarna som Värmlandstrafik använder, bland annat har bussarna inga toaletter, är kalla, obekväma och bullriga. Dessutom har priset höjts. I centralorten går inga bussar efter kl. 18.00 på vardagar och nästan inga alls på helgerna.

Vi tycker att Kristinehamn ska vara en bra kommun för alla att bo i, med god kollektivtrafik som inte skapar gränser för några av oss.

Alla ska ha möjlighet att resa. Vi kräver en kollektivtrafik för alla - alla ska kunna ta del av Kristinehamn. Vill du engagera dig tillsammans för kollektivtrafiken? I Kristinehamn håller vi ihop.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.