2016-03-21 11:15

2016-03-21 11:15

Skolmaten är sämre

DEBATT: Opassande för ungdomar

Skolan. Jag går i åttan och jag tycker att skolmaten är väldigt opassande för ungdomar i vår ålder eftersom att ingen äter mat som kommer från ”Medeltiden” och kvalitén är inte på topp.

För det första ser inte maten speciellt god ut när det bara är någon ihopslängd gryta och det tror jag inte jag är själv med att tycka. För det andra så är salladen väldigt torr och det känns som att den har legat i flera dagar innan man får den på tallriken. De enda kryddorna som maten smakar är salt och peppar och jag tycker maten borde vara mer smakrik. Det måste slängas mycket mat och då är det bättre att lägga mer pengar på bättre mat och sallad. Jag tycker att maten måste anpassas till oss skolungdomar.

Det borde göras en enkätundersökning i stan till alla skolelever där de får svara på frågor om vad de tycker om skolmaten och vad de har för åsikter om den. Sen kan de som bestämmer om maten utgå ifrån enkäten och göra veckomatsedeln efter dom. Lärarna säger att man ska äta maten så att man orkar med skoldagen, men som det är nu så är det inte så många som är nöjda med maten.

En lösning är ju enkät förslaget men även om de som lagar maten går en kurs i hur man lagar ätlig mat, de skulle t.ex ta inspiration efter Jamie Oliver som har infört riktigt bra skolmat i England.

Skolan. Jag går i åttan och jag tycker att skolmaten är väldigt opassande för ungdomar i vår ålder eftersom att ingen äter mat som kommer från ”Medeltiden” och kvalitén är inte på topp.

För det första ser inte maten speciellt god ut när det bara är någon ihopslängd gryta och det tror jag inte jag är själv med att tycka. För det andra så är salladen väldigt torr och det känns som att den har legat i flera dagar innan man får den på tallriken. De enda kryddorna som maten smakar är salt och peppar och jag tycker maten borde vara mer smakrik. Det måste slängas mycket mat och då är det bättre att lägga mer pengar på bättre mat och sallad. Jag tycker att maten måste anpassas till oss skolungdomar.

Det borde göras en enkätundersökning i stan till alla skolelever där de får svara på frågor om vad de tycker om skolmaten och vad de har för åsikter om den. Sen kan de som bestämmer om maten utgå ifrån enkäten och göra veckomatsedeln efter dom. Lärarna säger att man ska äta maten så att man orkar med skoldagen, men som det är nu så är det inte så många som är nöjda med maten.

En lösning är ju enkät förslaget men även om de som lagar maten går en kurs i hur man lagar ätlig mat, de skulle t.ex ta inspiration efter Jamie Oliver som har infört riktigt bra skolmat i England.

  • Engan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.