2016-03-17 13:56

2016-03-17 13:56

Sjukvården är bättre än förr

DEBATT: Tog mig inte på allvar

Fel besked. Sjukvården idag har gjort framsteg om man jämför med sjukvården för ungefär 4 till 5 år sen. För när jag var sju år hade jag väldigt ont i huvudet som gick ner mot nacken, och då sökte vi flera gånger i fem år för det blev bara värre hela tiden. Men då sa alla läkare att det var migrän jag hade. Men när jag hade haft ont i huvudet i cirka 2 till 3 år så sa en läkare att det inte var någonting och då frågade mina föräldrar om det inte var någon tumör och dom lovade att det inte var det, så vi var ju tvungen att tro på det.

När tiden hade gått och det hade gått fem år så blev jag jätteuttorkad så vi åkte till Karlstads sjukhus så fick jag 1,5 liter vätskedropp men det hjälpte inte men då tänkte dom skicka hem mig men vi stannade kvar och fick ytligare 1.5 liter vätskedropp. Sedan fick jag kramper/krampanfall i hjärnan tre gånger och det var då dom insåg att det var något konstigt så det var då dom tog in mig i en magnetröntgen och det var då dom såg att jag hade en tumör.

Så efter fem år så såg dom att jag hade en tumör som dom lovade att det inte var, och gjorde en magnetröntgen som vi hade tjatat om.

Nu för tiden får alla vuxna magnetröntgen om det är nått så jag tycker att det har blivit bättre åt vuxna men det är fortfarande så att vi barn kanske inte får lika mycket magnetröntgen o inte lika mycket koll.

Sjukvården har ju blivit ganska så mycket bättre om man pratar om mediciner mot cancer och så vidare, då tycker jag att det blivit mycket bättre. Men jag tycker att det är väldigt mycket slarv för barn som det var för mig. För om jag hade åkt hem innan jag fick mina kramper så skulle jag nog inte leva idag så jag hade tur i oturen. Men jag är ju så glad över att det gick så bra.

Men mer ändring och mindre slarv ska det bli tycker jag!

Ronja L

När tiden hade gått och det hade gått fem år så blev jag jätteuttorkad så vi åkte till Karlstads sjukhus så fick jag 1,5 liter vätskedropp men det hjälpte inte men då tänkte dom skicka hem mig men vi stannade kvar och fick ytligare 1.5 liter vätskedropp. Sedan fick jag kramper/krampanfall i hjärnan tre gånger och det var då dom insåg att det var något konstigt så det var då dom tog in mig i en magnetröntgen och det var då dom såg att jag hade en tumör.

Så efter fem år så såg dom att jag hade en tumör som dom lovade att det inte var, och gjorde en magnetröntgen som vi hade tjatat om.

Nu för tiden får alla vuxna magnetröntgen om det är nått så jag tycker att det har blivit bättre åt vuxna men det är fortfarande så att vi barn kanske inte får lika mycket magnetröntgen o inte lika mycket koll.

Sjukvården har ju blivit ganska så mycket bättre om man pratar om mediciner mot cancer och så vidare, då tycker jag att det blivit mycket bättre. Men jag tycker att det är väldigt mycket slarv för barn som det var för mig. För om jag hade åkt hem innan jag fick mina kramper så skulle jag nog inte leva idag så jag hade tur i oturen. Men jag är ju så glad över att det gick så bra.

Men mer ändring och mindre slarv ska det bli tycker jag!

Ronja L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.