2016-03-15 15:42

2016-03-15 15:42

Gå när du möter hund

DEBATT

98 procent av de som joggar tar ingen som helst notis om vad det finns framför dom. Utan respekt joggar dom i samma takt på trottoarer där vi hundägare fortfarande får gå. På långt håll ser dom oss, men har inte förstånd att fatta att hunden sett dem springande och blir vaksam. Hunden ser dej som ett hot som tänker attackera oss. Vid mötet går hunden till försvar oavsett hur snäll, lydig och lugn den är i vanliga fall!

Är det så himla svårt att respektera andra människor, helst dom med hund. Sakta ner en bit bort, hunden blir lugn, jag med. Och du behöver inte gräma dej över en misslyckad löprunda om du promenerar till du passerat oss.

Se det som intervallträning för du möter säkert fler hundar. Mycket effektivare träning faktiskt.

Hundägare som ledsnat

98 procent av de som joggar tar ingen som helst notis om vad det finns framför dom. Utan respekt joggar dom i samma takt på trottoarer där vi hundägare fortfarande får gå. På långt håll ser dom oss, men har inte förstånd att fatta att hunden sett dem springande och blir vaksam. Hunden ser dej som ett hot som tänker attackera oss. Vid mötet går hunden till försvar oavsett hur snäll, lydig och lugn den är i vanliga fall!

Är det så himla svårt att respektera andra människor, helst dom med hund. Sakta ner en bit bort, hunden blir lugn, jag med. Och du behöver inte gräma dej över en misslyckad löprunda om du promenerar till du passerat oss.

Se det som intervallträning för du möter säkert fler hundar. Mycket effektivare träning faktiskt.

Hundägare som ledsnat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.