2016-03-04 11:17

2016-03-04 11:17

Står upp för kvinnor

DEBATT OPPOSTIONSRÅD (M) ORDFÖRANDE MODERATKVINNORNA I VÄRMLAND: Moderatkvinnorna verkar för ökad jämställdhet

8 mars - en dag då vi tillsammans står upp för alla tjejer och kvinnors rättigheter och möjligheter.

Vi Moderatkvinnor anser att jämställdhet är en självklar frihetsfråga. I Sverige ska alla människor kunna nå sin fulla potential. Den självklara utgångspunkten är att varje individ själv bestäm­mer över sitt liv, sin kropp och sin sexualitet. Ingen ska behöva leva i otrygghet på grund av våld eller hedersförtryck.

Ett framtida Sverige behöver en utökad politik för frihet där både kvinnor och män har förutsättningar att välja det liv de önskar. Ekonomisk självständighet är ett naturligt mål. Att ha frihet och kunna ta ansvar för att försörja sig själv är grunden till jämställdhet. Vi Moderatkvinnor tror att jämställdhet skapas genom positiva drivkrafter och påverkan av attityder, inte genom tvingande lagstiftning. Vi tror också att ett samhälle i förändring kräver en modern familjepolitik som levererar individuella och flexibla lösningar. I dag tjänar, äger och bestämmer kvinnor som grupp fortfaranade mindre än män. Att ändra på det är en mycket viktig frihetsfråga för oss Moderatkvinnor. Vi vill att fler kvinnor ska starta och driva företag. Att bättre ta tillvara idéer är en vinst både för den enskilda och för samhällsekonomin. Vi vill se ökad valfrihet och mångfald som öppnar upp för ökad kvalitet och ger kvinnor i offentlig sektor större möjlighet att utvecklas.

I över 100 år har Moderatkvinnor verkat för ökad jämställdhet och i dag är vårt arbete lika viktigt. Vi är tydliga med att de svenska normerna om kvinnans lika värde gäller och vi uppmärksammar alla företeelser som inskränker kvinnors frihet. Vi vill också lyfta upp goda förebilder som kan leda Sverige åt rätt håll. Det är dags för Anna Kinberg Batra att bli Sveriges första kvinnliga statsminister!

Marie Oudin

8 mars - en dag då vi tillsammans står upp för alla tjejer och kvinnors rättigheter och möjligheter.

Vi Moderatkvinnor anser att jämställdhet är en självklar frihetsfråga. I Sverige ska alla människor kunna nå sin fulla potential. Den självklara utgångspunkten är att varje individ själv bestäm­mer över sitt liv, sin kropp och sin sexualitet. Ingen ska behöva leva i otrygghet på grund av våld eller hedersförtryck.

Ett framtida Sverige behöver en utökad politik för frihet där både kvinnor och män har förutsättningar att välja det liv de önskar. Ekonomisk självständighet är ett naturligt mål. Att ha frihet och kunna ta ansvar för att försörja sig själv är grunden till jämställdhet. Vi Moderatkvinnor tror att jämställdhet skapas genom positiva drivkrafter och påverkan av attityder, inte genom tvingande lagstiftning. Vi tror också att ett samhälle i förändring kräver en modern familjepolitik som levererar individuella och flexibla lösningar. I dag tjänar, äger och bestämmer kvinnor som grupp fortfaranade mindre än män. Att ändra på det är en mycket viktig frihetsfråga för oss Moderatkvinnor. Vi vill att fler kvinnor ska starta och driva företag. Att bättre ta tillvara idéer är en vinst både för den enskilda och för samhällsekonomin. Vi vill se ökad valfrihet och mångfald som öppnar upp för ökad kvalitet och ger kvinnor i offentlig sektor större möjlighet att utvecklas.

I över 100 år har Moderatkvinnor verkat för ökad jämställdhet och i dag är vårt arbete lika viktigt. Vi är tydliga med att de svenska normerna om kvinnans lika värde gäller och vi uppmärksammar alla företeelser som inskränker kvinnors frihet. Vi vill också lyfta upp goda förebilder som kan leda Sverige åt rätt håll. Det är dags för Anna Kinberg Batra att bli Sveriges första kvinnliga statsminister!

Marie Oudin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.