2016-01-27 10:04

2016-01-27 10:04

Svar till Vill också ha ytterkläder

KOMMUNAL

Arbetsplatsnära fackligt arbete via Kommunala arbetsplatsombud/skyddsombud på Nattpatrullen har lett till att personal som rör sig ute i arbetet kommer att få varma kläder för utomhusbruk. Detta innefattar naturligtvis också hemtjänstpersonalen. Vilka ytterligare personalkategorier inom socialförvaltningen som berörs finns att läsa på Kommunals intranät.

Återstår nu att se om även skolförvaltningen följer efter så att även barnskötare och annan förskolepersonal som vistas mycket utomhus får varma ytterkläder. Allt annat vore konstigt eftersom även de har kommunen som arbetsgivare. Kommunal kommer att fortsätta driva frågan för den personalgruppen precis som vi tidigare gjort inom socialförvaltningen.

Vad gäller tillägget på 400 kronor inom hemtjänsten som togs bort när poolturerna infördes så tog inte arbetsgivaren bort pengarna. Via förhandling med Kommunal bakades tillägget in i lönen.

Sektionsstyrelsen

Kommunal Kristinehamn

Arbetsplatsnära fackligt arbete via Kommunala arbetsplatsombud/skyddsombud på Nattpatrullen har lett till att personal som rör sig ute i arbetet kommer att få varma kläder för utomhusbruk. Detta innefattar naturligtvis också hemtjänstpersonalen. Vilka ytterligare personalkategorier inom socialförvaltningen som berörs finns att läsa på Kommunals intranät.

Återstår nu att se om även skolförvaltningen följer efter så att även barnskötare och annan förskolepersonal som vistas mycket utomhus får varma ytterkläder. Allt annat vore konstigt eftersom även de har kommunen som arbetsgivare. Kommunal kommer att fortsätta driva frågan för den personalgruppen precis som vi tidigare gjort inom socialförvaltningen.

Vad gäller tillägget på 400 kronor inom hemtjänsten som togs bort när poolturerna infördes så tog inte arbetsgivaren bort pengarna. Via förhandling med Kommunal bakades tillägget in i lönen.

Sektionsstyrelsen

Kommunal Kristinehamn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.