2016-01-01 06:00

2016-01-01 06:00

Orimligt pris för kollektivtrafik

BUSSBILJETTER BJÖRNEBORG

Miljö. 50 kronor för en biljett är inte ett rimligt pris för en produkt vars funktion är att hjälpa folk att ta sig via trafiken från punkt A till punkt B. Det vill säga från Björneborg konsum till Kristinehamn Södra Torget, en resa som tar 13 minuter enligt tidtabell.

Alltså en hundralapp t/r. Man kan själv räkna ut hur mycket det kostar för en familj om de åker kollektivtrafik till Kristinehamn - flera hundralappar...

På de nya bussarna finns inte längre bagageutrymme, kassar och bagage måste släpas ombord, vilket självklart tar mera plats. Värmlandstrafik beklagar att det inte finns plats att ta med cyklar ombord, endast vikbara cyklar kan tas med i mån av plats och dessa ska helst förvaras i en väska.

Ökat utbud med buss i den nya planen ska få fler värmlänningar att ställa bilen. Varför ska folk ta kollektivtrafiken i stället för bil? För miljön? I Sverige pratas det ofta hur man ska minska växthusgaserna, fast bryr sig man om detta?

Min åsikt är att om man verkligen brydde sig om miljön skulle priset på biljetterna sänkas, så att fler människor väljer kollektivtrafiken i stället för bilen. Och Värmlandstrafiks vd Lars Bull skulle bli en bra förebild för ”folk” att ställa bilen. Sänk priset!

Olga H.

Alltså en hundralapp t/r. Man kan själv räkna ut hur mycket det kostar för en familj om de åker kollektivtrafik till Kristinehamn - flera hundralappar...

På de nya bussarna finns inte längre bagageutrymme, kassar och bagage måste släpas ombord, vilket självklart tar mera plats. Värmlandstrafik beklagar att det inte finns plats att ta med cyklar ombord, endast vikbara cyklar kan tas med i mån av plats och dessa ska helst förvaras i en väska.

Ökat utbud med buss i den nya planen ska få fler värmlänningar att ställa bilen. Varför ska folk ta kollektivtrafiken i stället för bil? För miljön? I Sverige pratas det ofta hur man ska minska växthusgaserna, fast bryr sig man om detta?

Min åsikt är att om man verkligen brydde sig om miljön skulle priset på biljetterna sänkas, så att fler människor väljer kollektivtrafiken i stället för bilen. Och Värmlandstrafiks vd Lars Bull skulle bli en bra förebild för ”folk” att ställa bilen. Sänk priset!

Olga H.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.