2015-12-17 16:29

2015-12-17 16:29

Mycket har gjorts inom vården

SVAR PÅ TAL: Till Insändare Medlem i NKP 20151211

Av insändaren framgår att Medlem vill göra sig till någon form av rättskipare och förmedla sanning och konsekvens till läsarna.

Medlem, verklighetsförvränger Stellan Janssons (M) insändare i NKP 4/12 och sparkar mera på benen än på bollen, i en mycket viktig fråga gällande - Ordförande i läkarförbundets –negativa uttalande gällande läkare till mellanvårdsplatser.

Medlem –passar också på att dra in ”Jane & Co” med frågan ”visa att ni tar ansvar och är dugliga, inte bara fyra veckor före valet”. Är det möjligen så att Medlem vill passa på att misskreditera Stellan, ge osaklig kritik till ”Jane & Co”och samtidigt stödja de politiker i S- och V-kollektivet som motsätter sig Näva med mellanvårdsplatser?

Medlem, skriver vidare ”det som förvånar mig i debatten kring närvårdsplatser är avsaknaden av sakliga frågor och efterföljande lika sakliga svar”.

Är Medlem inte läskunnig eller vill du, som S- och V-kollektivet, inte se och ta del av de fakta som funnits att läsa från Värmlandssamverkan, i NKP, NWT och i övrig media, de senaste åren. Det är ju bara att söka på Google! Och vips så har du både frågor, svar, uteblivna svar och tips.

Se NKP (151113) och NWT (151111) där insändare, distriktssköterska på före detta Carema ställer frågor gällande mellanvårdsplatser till Ulrich Andersson (S) och Anders Nilsson (V). Inget svar har ännu noterats från dessa politiker. Svagt!

– Prata med någon i Näva opinion med cirka 5500 namnunderskrifter och stödorganisationen i Kristinehamn som vet vad mellanvårdsplatser är och betyder för medborgarna. De kommer ihåg hur det fungerade på Caremas tid.

– Du kan gå in på Youtubeoch söka på ”Näva Kristinehamn” så får du både bild och ljud. Innehåller även ett verksamhetsbesök till Näva Enköping.

– I LIV:s rapport Dnr LK/130998 Datum 20140415, sidan tio, kan du också se för Närvårdsplatserna ett beräknat sparbeting på cirka 2000 kronor per patient och dygn. Vid en investering på cirka 24 miljoner, 70 procent beläggning blir återbetalningstiden cirka två år. Därefter vinst för LIV.

Beträffande Jane och Co så har du tydligen också missat all mediainformation de senaste åren som klart belyser deras arbete för att:

– Behålla vårdenheter på vårt före detta. sjukhus som vårdcentral, läkare, sköterskemottagning, öron-, näsa-, halsmottagning, gynmottagning, sjukgymnastik, psykologenhet, hörselvården, röntgen, barn- och vuxenhabilitering, barn- och ungdoms-psykiatrin, labb inklusive provtagningsenhet, palliativa enheten med mera.

– Installerat ett urologteam, PSAB, som nu har varit verksamma drygt ett år och har med all säkerhet räddat många värmländska män från en för tidig död i prostatacancer.

– Startat ombyggnad på våning sex för Näva/mellanvårdsplatser. Så också i Säffle. Detta kommer att medföra stora lättnader för vårdsökande och anhöriga, då CSK:s kompetens inte alltid behövs. Precis som på Caremas tid. Dessutom blir det också flera platser tillgängliga för vårdsökande till CSK.

– Anskaffat ambulanshelikopter, som räddat många liv. Avskaffat remisser med förenkling i vården.

– Utvecklat ambulanssjukvården.

– Infört distriktsläkare och sjuksköterska på akuten som avlastar de icke akuta fallen. Nu testas även läkarbil som åker hem till patienter.

– Nytt operationshus i Karlstad.

– MR-kameror i Torsby och Arvika.

Och mycket mera. Det är bara att Googla!

Så, bäste Medlem, detta är en del av vad Jane och Co har genomfört för oss medborgare när det gäller förbättringar i vården.

Har du förslag på någon som gjort eller kan göra det bättre?

Dessutom är jag är helt övertygad om att Jane och Co också kommer att se till att det finns kvalificerade läkare och sjuksköterskor på Näva med mellanvårdsplatser i Kristinehamn samt Säffle.

Det finns ju också alternativ som Carema igen, Legevisitten, Aleris och så vidare som har redan erfarenheter av att driva ett Näva med mellanvårdsplatser om nu läkarförbundets ordförande är så negativ.

Vanlig medborgare som saknar Carema

Av insändaren framgår att Medlem vill göra sig till någon form av rättskipare och förmedla sanning och konsekvens till läsarna.

Medlem, verklighetsförvränger Stellan Janssons (M) insändare i NKP 4/12 och sparkar mera på benen än på bollen, i en mycket viktig fråga gällande - Ordförande i läkarförbundets –negativa uttalande gällande läkare till mellanvårdsplatser.

Medlem –passar också på att dra in ”Jane & Co” med frågan ”visa att ni tar ansvar och är dugliga, inte bara fyra veckor före valet”. Är det möjligen så att Medlem vill passa på att misskreditera Stellan, ge osaklig kritik till ”Jane & Co”och samtidigt stödja de politiker i S- och V-kollektivet som motsätter sig Näva med mellanvårdsplatser?

Medlem, skriver vidare ”det som förvånar mig i debatten kring närvårdsplatser är avsaknaden av sakliga frågor och efterföljande lika sakliga svar”.

Är Medlem inte läskunnig eller vill du, som S- och V-kollektivet, inte se och ta del av de fakta som funnits att läsa från Värmlandssamverkan, i NKP, NWT och i övrig media, de senaste åren. Det är ju bara att söka på Google! Och vips så har du både frågor, svar, uteblivna svar och tips.

Se NKP (151113) och NWT (151111) där insändare, distriktssköterska på före detta Carema ställer frågor gällande mellanvårdsplatser till Ulrich Andersson (S) och Anders Nilsson (V). Inget svar har ännu noterats från dessa politiker. Svagt!

– Prata med någon i Näva opinion med cirka 5500 namnunderskrifter och stödorganisationen i Kristinehamn som vet vad mellanvårdsplatser är och betyder för medborgarna. De kommer ihåg hur det fungerade på Caremas tid.

– Du kan gå in på Youtubeoch söka på ”Näva Kristinehamn” så får du både bild och ljud. Innehåller även ett verksamhetsbesök till Näva Enköping.

– I LIV:s rapport Dnr LK/130998 Datum 20140415, sidan tio, kan du också se för Närvårdsplatserna ett beräknat sparbeting på cirka 2000 kronor per patient och dygn. Vid en investering på cirka 24 miljoner, 70 procent beläggning blir återbetalningstiden cirka två år. Därefter vinst för LIV.

Beträffande Jane och Co så har du tydligen också missat all mediainformation de senaste åren som klart belyser deras arbete för att:

– Behålla vårdenheter på vårt före detta. sjukhus som vårdcentral, läkare, sköterskemottagning, öron-, näsa-, halsmottagning, gynmottagning, sjukgymnastik, psykologenhet, hörselvården, röntgen, barn- och vuxenhabilitering, barn- och ungdoms-psykiatrin, labb inklusive provtagningsenhet, palliativa enheten med mera.

– Installerat ett urologteam, PSAB, som nu har varit verksamma drygt ett år och har med all säkerhet räddat många värmländska män från en för tidig död i prostatacancer.

– Startat ombyggnad på våning sex för Näva/mellanvårdsplatser. Så också i Säffle. Detta kommer att medföra stora lättnader för vårdsökande och anhöriga, då CSK:s kompetens inte alltid behövs. Precis som på Caremas tid. Dessutom blir det också flera platser tillgängliga för vårdsökande till CSK.

– Anskaffat ambulanshelikopter, som räddat många liv. Avskaffat remisser med förenkling i vården.

– Utvecklat ambulanssjukvården.

– Infört distriktsläkare och sjuksköterska på akuten som avlastar de icke akuta fallen. Nu testas även läkarbil som åker hem till patienter.

– Nytt operationshus i Karlstad.

– MR-kameror i Torsby och Arvika.

Och mycket mera. Det är bara att Googla!

Så, bäste Medlem, detta är en del av vad Jane och Co har genomfört för oss medborgare när det gäller förbättringar i vården.

Har du förslag på någon som gjort eller kan göra det bättre?

Dessutom är jag är helt övertygad om att Jane och Co också kommer att se till att det finns kvalificerade läkare och sjuksköterskor på Näva med mellanvårdsplatser i Kristinehamn samt Säffle.

Det finns ju också alternativ som Carema igen, Legevisitten, Aleris och så vidare som har redan erfarenheter av att driva ett Näva med mellanvårdsplatser om nu läkarförbundets ordförande är så negativ.

Vanlig medborgare som saknar Carema

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.