2015-12-09 15:09

2015-12-09 15:09

Inte svar på frågan

SVAR PÅ TAL

Tänk att kunna skriva ett svar på mitt inlägg angående inläsningsarvodena och helt undgå att se min frågeställning som till och med stod i rubriken. Ordet är OFÖRUTSETT.

Det vill säga att man ska ta pengarna ur kommunfullmäktiges pott för ”oförutsedda utgifter”. Jag ställde frågan hur det kan vara en oförutsedd utgift när man beslutat om den i kommunfullmäktige, men Esko Stake från Liberalerna serverar en massa andra påståenden i sin insändare och undgår helt att förklara hur det kan vara en oförutsedd utgift.

Fortfarande är oförutsett något som inträffar oplanerat. Om man klubbar en sak i kommunfullmäktige som nu angående inläsningsarvodena så är det fortfarande inget oplanerat eller oförutsett. Tvärtom! Men inte ett ord om den ”oförutsedda utgiften”. Något som politiker alltför ofta gör, undviker själva sakfrågan och pratar om annat istället.

Förmodligen har Esko Stake inget bra svar på min fråga. Det hade inte jag heller haft. Istället lägger han ut texten om pensionärer som jobbar politiskt. Unga som bara kan fås engagera sig politiskt om dom får rejält betalt. Hur stort är engagemanget då förutom när det gäller betalningen?

”Samhällsansvar på olika nivåer som bör vara värt något i sammanhanget”, hur klarade man sig innan man fick ”brillianta” idén till inläsningsarvodena?

Man hade redan innan inläsningsarvodena betalt genom arvode eller löner. Och att sänka lön eller arvode med tio procent och genom detta spara på våra skattepengar och samtidigt kunna betala ut inläsningsarvode, helt ointressant eftersom det skulle slå mot den egna plånboken. Så lite pengar är inte 400 000 kronor i allmänhetens ögon men för politiker är det tydligen knappast något att ens prata om. Inte bara dom yngre som är intresserade av pengar!

Jag tycker att tar man på sig ett arbete (man vet ju anställningsförhållanden innan) oavsett som politiker eller anställd i ett företag eller liknande så ska man utföra sina arbetsuppgifter för den lön man kommit överens om eller som är den gällande för tjänsten ifråga.

Är man politiker så kan man genom ett fattat beslut ge sig själv påökt genom att som i det här fallet hitta på ett extraarvode = inläsningsarvode. Som sagt före denna löneökning så fungerade ”politiska arbetet” ändå men nu är det tydligen otänkbart. Otroligt!

Ja du bäste Esko Stake, jag har nog stigit upp på fel sida idag igen och är helt fel ute enligt dig. Och det är inget ”gnäll” som du tycker utan ett konstaterande att inte bara kommunens 3-klöver borde rodna av skam utan det finns fler.

Arga Tanten

Det vill säga att man ska ta pengarna ur kommunfullmäktiges pott för ”oförutsedda utgifter”. Jag ställde frågan hur det kan vara en oförutsedd utgift när man beslutat om den i kommunfullmäktige, men Esko Stake från Liberalerna serverar en massa andra påståenden i sin insändare och undgår helt att förklara hur det kan vara en oförutsedd utgift.

Fortfarande är oförutsett något som inträffar oplanerat. Om man klubbar en sak i kommunfullmäktige som nu angående inläsningsarvodena så är det fortfarande inget oplanerat eller oförutsett. Tvärtom! Men inte ett ord om den ”oförutsedda utgiften”. Något som politiker alltför ofta gör, undviker själva sakfrågan och pratar om annat istället.

Förmodligen har Esko Stake inget bra svar på min fråga. Det hade inte jag heller haft. Istället lägger han ut texten om pensionärer som jobbar politiskt. Unga som bara kan fås engagera sig politiskt om dom får rejält betalt. Hur stort är engagemanget då förutom när det gäller betalningen?

”Samhällsansvar på olika nivåer som bör vara värt något i sammanhanget”, hur klarade man sig innan man fick ”brillianta” idén till inläsningsarvodena?

Man hade redan innan inläsningsarvodena betalt genom arvode eller löner. Och att sänka lön eller arvode med tio procent och genom detta spara på våra skattepengar och samtidigt kunna betala ut inläsningsarvode, helt ointressant eftersom det skulle slå mot den egna plånboken. Så lite pengar är inte 400 000 kronor i allmänhetens ögon men för politiker är det tydligen knappast något att ens prata om. Inte bara dom yngre som är intresserade av pengar!

Jag tycker att tar man på sig ett arbete (man vet ju anställningsförhållanden innan) oavsett som politiker eller anställd i ett företag eller liknande så ska man utföra sina arbetsuppgifter för den lön man kommit överens om eller som är den gällande för tjänsten ifråga.

Är man politiker så kan man genom ett fattat beslut ge sig själv påökt genom att som i det här fallet hitta på ett extraarvode = inläsningsarvode. Som sagt före denna löneökning så fungerade ”politiska arbetet” ändå men nu är det tydligen otänkbart. Otroligt!

Ja du bäste Esko Stake, jag har nog stigit upp på fel sida idag igen och är helt fel ute enligt dig. Och det är inget ”gnäll” som du tycker utan ett konstaterande att inte bara kommunens 3-klöver borde rodna av skam utan det finns fler.

Arga Tanten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.