2015-12-07 15:14

2015-12-07 15:14

Vad är dina tankar om tiggarna?

OMTÄNKSAMHET

Juletid. Vi har börjat december, julmånaden. Dagarna är som kortast, mörkret sluter sig tidigt om oss. Då tänder vi ljusen, pyntar våra hem och glädjer oss till julhelgen, med familj och mattrevnad, i varma upplysta rum.

Ser du den grå personen som sitter ihopkrupen vid mataffären eller systembolaget, där han sträcker fram sin hand med en plastbägare?

Hastar du bara förbi, för du har så bråttom, det är så mycket som ska hinnas med?

Flyktingarna som kommit, dom rymmer från krig och bomber, dom får hjälp. Men inte tiggarna, dom är jordens styvbarn, oönskade även i sitt hemland Rumänien. Barnen får ingen skolgång, dom växer upp som analfabeter.

Julhelgen i år börjar torsdag och varar till måndag. Gatorna ligger öde och tomma. Tänk om du såg efter i dina lådor, fann ett par vantar, sockar eller skänkte en påse apelsiner eller brödkakor till dem som sitter därute?

Skulle inte din egen jul kännas bra om du hade gjort något för den som blev sämre lottad här i livet än du själv?

Det tror jag

Ser du den grå personen som sitter ihopkrupen vid mataffären eller systembolaget, där han sträcker fram sin hand med en plastbägare?

Hastar du bara förbi, för du har så bråttom, det är så mycket som ska hinnas med?

Flyktingarna som kommit, dom rymmer från krig och bomber, dom får hjälp. Men inte tiggarna, dom är jordens styvbarn, oönskade även i sitt hemland Rumänien. Barnen får ingen skolgång, dom växer upp som analfabeter.

Julhelgen i år börjar torsdag och varar till måndag. Gatorna ligger öde och tomma. Tänk om du såg efter i dina lådor, fann ett par vantar, sockar eller skänkte en påse apelsiner eller brödkakor till dem som sitter därute?

Skulle inte din egen jul kännas bra om du hade gjort något för den som blev sämre lottad här i livet än du själv?

Det tror jag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.