2015-12-02 14:23

2015-12-02 14:23

Varför höja köryta?

Leif J.

Södra torget. Förslaget angående torgen tycker jag ser bra ut, men varför bygga en gångbro över Varnan? Det finns ju redan broar på ömse sidor om torgen!

Däremot skulle det satsas på en bro Svinvallen-Hovslagaregatan, så husbilsturister och båtgäster får en fin genväg direkt till centrum. Varför höja körytorna och lägga gatsten runt Södra torget? Det anser jag vara en onödig kostnad för kommunens skattebetalare.

Det är ok med gatsten på torg, men inte på körytor (gator) för bilar, cyklar med mera. På körytor är asfalt lämpligast! Vill gärna se en kostnadsberäkning för den entreprenaden. Det måste ju kommunens tekniska avdelning (eller SWECO) ta fram, för att informera politiker och vi skattebetalare.

Satsa istället de pengarna på underhåll av gator och cykelbanor, som är i dåligt skick på många ställen inom kommunen!

Södra torget. Förslaget angående torgen tycker jag ser bra ut, men varför bygga en gångbro över Varnan? Det finns ju redan broar på ömse sidor om torgen!

Däremot skulle det satsas på en bro Svinvallen-Hovslagaregatan, så husbilsturister och båtgäster får en fin genväg direkt till centrum. Varför höja körytorna och lägga gatsten runt Södra torget? Det anser jag vara en onödig kostnad för kommunens skattebetalare.

Det är ok med gatsten på torg, men inte på körytor (gator) för bilar, cyklar med mera. På körytor är asfalt lämpligast! Vill gärna se en kostnadsberäkning för den entreprenaden. Det måste ju kommunens tekniska avdelning (eller SWECO) ta fram, för att informera politiker och vi skattebetalare.

Satsa istället de pengarna på underhåll av gator och cykelbanor, som är i dåligt skick på många ställen inom kommunen!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.