2015-12-02 16:16

2015-12-02 16:16

Höj ribban till riksdagen

DEBATT OBEROENDE RADIKAL

Eftersom jag intresserar mig för politik i största allmänhet och försöker hänga med så gott det går i det politiska käbblet, det gäller kommuner, landsting och riksdag, har jag kommit fram till slutsatsen att riksdagen och dess partier måste reformeras med det snaraste.

Enligt min åsikt bör vi höja gränsen för partiers inträde på den arena som kallas riksdagen till tio procentenheter. Många höjer kanske på ögonbrynen, när jag framför denna kanske på sitt sätt provocerande åsikt. Men ju mer jag tänker på saken, inser jag att det är rätt väg att gå. Det räcker gott och väl att vi har tre till fyra stora partier. (S). (M). (SD). (FP), eller Liberalerna som de numer heter, bör inleda förhandlingar med Kristdemokraterna (KD) och Centerpartiet (C) om ett samgående. Genom ett sådant förfarande skapas ett parti, som kan matcha de tre stora. S. M. SD. Liberalerna, centern och kristdemokraterna kallar sig ju alla tre för liberala partier. Med en sådan manöver riskerar de inte att åka ur riksdagen. De ligger alla tre farligt nära fyraprocentspärren.

Det skulle innebära att ytterlighetspartier som Miljöpartiet (MP) och kommunisterna (V) försvinner från den politiska arenan. Två partier som helt fjärmat sig från insikten, om hur verkligheten faktiskt ser ut. Två partier som genom sin politik försvårar regerandet för Sverige. Man eliminerar även Feministiskt initiativs (FI) chans att äntra maktens boning. Ett parti som för mig verkar bestå av en hårdför kärna manshatare, där den enda anledningen till männens existens, är att mannen än så länge behövs för att driva släktet vidare. Där husgudinnan verkar vara Valerie Solanas (SCUM).

När jag ändå har ångan uppe, föreslår jag att antalet mandat i Sveriges riksdag skärs ner från nuvarande 349 till 249. Ett lagom antal ledamöter för ett litet land som Sverige. Jag har en känsla av att de flesta av våra ledamöter, inte uträttar särskilt mycket av värde, utan att det mest glider runt och voterar med det fåtal personer som styr i partierna. Dessa osynliga ledamöter har ju väl tilltagna löner och andra förmåner, Å det om något, är att tacka alla korkade väljare för den räckmackan.

Magnus Melin

Enligt min åsikt bör vi höja gränsen för partiers inträde på den arena som kallas riksdagen till tio procentenheter. Många höjer kanske på ögonbrynen, när jag framför denna kanske på sitt sätt provocerande åsikt. Men ju mer jag tänker på saken, inser jag att det är rätt väg att gå. Det räcker gott och väl att vi har tre till fyra stora partier. (S). (M). (SD). (FP), eller Liberalerna som de numer heter, bör inleda förhandlingar med Kristdemokraterna (KD) och Centerpartiet (C) om ett samgående. Genom ett sådant förfarande skapas ett parti, som kan matcha de tre stora. S. M. SD. Liberalerna, centern och kristdemokraterna kallar sig ju alla tre för liberala partier. Med en sådan manöver riskerar de inte att åka ur riksdagen. De ligger alla tre farligt nära fyraprocentspärren.

Det skulle innebära att ytterlighetspartier som Miljöpartiet (MP) och kommunisterna (V) försvinner från den politiska arenan. Två partier som helt fjärmat sig från insikten, om hur verkligheten faktiskt ser ut. Två partier som genom sin politik försvårar regerandet för Sverige. Man eliminerar även Feministiskt initiativs (FI) chans att äntra maktens boning. Ett parti som för mig verkar bestå av en hårdför kärna manshatare, där den enda anledningen till männens existens, är att mannen än så länge behövs för att driva släktet vidare. Där husgudinnan verkar vara Valerie Solanas (SCUM).

När jag ändå har ångan uppe, föreslår jag att antalet mandat i Sveriges riksdag skärs ner från nuvarande 349 till 249. Ett lagom antal ledamöter för ett litet land som Sverige. Jag har en känsla av att de flesta av våra ledamöter, inte uträttar särskilt mycket av värde, utan att det mest glider runt och voterar med det fåtal personer som styr i partierna. Dessa osynliga ledamöter har ju väl tilltagna löner och andra förmåner, Å det om något, är att tacka alla korkade väljare för den räckmackan.

Magnus Melin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.