2015-12-01 12:58

2015-12-01 16:20

Tvingade att agera

SVAR PÅ TAL MILJÖPARTIST OCH KOMMUNALRÅD

Jag var inte med i något rådslag inför migrationsöverenskommelsen och vi har inte signalerat till regeringen att vår kommun inte klarar mer. Jag kan inte säga att vi blivit hjälpta – det är ju för övrigt inte MP eller vår rödgröna majoritet som behöver hjälp, utan de flyktingar som sökt sig till vårt land. Och i Kristinehamn kommer att vi fortsätta att göra vårt bästa för att de som kommit/kommer hit ska känna sig välkomna.

En som formulerat sig bättre i den här frågan än vad jag kan göra är DN:s chefredaktör, Peter Wolodarski, i sin ledare söndagen 29 november med rubriken En dyster vecka för svensk politik: Regeringen såg sig tvingad att agera. Sverige är långt ifrån fullt, vilket alla som vet något om svensk geografi kan intyga, men mottagningssystemet är övertecknat – om vi inte ska acceptera att krigsflyktingar bokstavligen får sova under svensk vinterhimmel.

Detta ”kapacitetstak” är förmodligen det moderna samhällets mest deprimerande paradox: ju rikare vi blivit, desto mindre misär orkar vi bevittna mitt i vårt eget samhälle.

Kontakta mig gärna om du tycker att svaret inte är tillräckligt konkret och om du är beredd att släppa anonymiteten. Jag nås via kommunens växel eller e-post (mitt namn @kristinehamn.se)

Louise Hamilton

Jag var inte med i något rådslag inför migrationsöverenskommelsen och vi har inte signalerat till regeringen att vår kommun inte klarar mer. Jag kan inte säga att vi blivit hjälpta – det är ju för övrigt inte MP eller vår rödgröna majoritet som behöver hjälp, utan de flyktingar som sökt sig till vårt land. Och i Kristinehamn kommer att vi fortsätta att göra vårt bästa för att de som kommit/kommer hit ska känna sig välkomna.

En som formulerat sig bättre i den här frågan än vad jag kan göra är DN:s chefredaktör, Peter Wolodarski, i sin ledare söndagen 29 november med rubriken En dyster vecka för svensk politik: Regeringen såg sig tvingad att agera. Sverige är långt ifrån fullt, vilket alla som vet något om svensk geografi kan intyga, men mottagningssystemet är övertecknat – om vi inte ska acceptera att krigsflyktingar bokstavligen får sova under svensk vinterhimmel.

Detta ”kapacitetstak” är förmodligen det moderna samhällets mest deprimerande paradox: ju rikare vi blivit, desto mindre misär orkar vi bevittna mitt i vårt eget samhälle.

Kontakta mig gärna om du tycker att svaret inte är tillräckligt konkret och om du är beredd att släppa anonymiteten. Jag nås via kommunens växel eller e-post (mitt namn @kristinehamn.se)

Louise Hamilton

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.