2015-12-01 12:54

2015-12-01 12:54

Inläsningsarvode oförutsett?

POLITIK

Debatt. För ett tag sen fick man tydligen en idé i kommunen. Man skulle införa inläsningsarvode.

Vad är det för något? Så vitt jag vet så har dom anställda i kommunen lön och vissa har årsarvode. Ska dom nu få extrabetalt för att göra sitt jobb? Ingår det inte i jobbet att läsa in sig på ärendena som man hanterar utan det ska till en morot för att man ska sköta sitt arbete? Morötterna kostar skattebetalarna 400 000 kronor/år.

Kommunstyrelsen tyckte att man kunde sänka arvodena med 10 procent så kunde man spara 400 000 kronor i kommunkassan. Det tyckte inte Bjarne Olsson (S). Så nu gjorde han vad han kallade en pudel på senaste kommunfullmäktigemötet. I och med Bjarne Olssons pudel uteblev debatten angående inläsningsarvodena (han tillade även att det är bättre att vara överens i frågan än att rösta igenom det hela med 1 rösts övervikt).

Istället yrkade han på att man förstärker nämndernas ekonomi med medel ur kommunfullmäktiges pott för oförutsedda utgifter. Oförutsedd utgift? Är inte det utgifter som kan uppstå på grund av att något oförutsett inträffar, översvämningar exempelvis? Det kan väl inte vara en oförutsedd utgift som man klubbar igenom i kommunfullmäktige? Man behöver inte vara ekonom för att se att det inte är det. Men är man kommunalråd ser man kanske annorlunda på den saken. Verkar vara så i alla fall.

Jag tycker att dom styrande i kommunen inte har invånarnas bästa för ögonen utan det handlar istället om den egna plånboken. Detta har nu bevisats av Bjarne Olsson (S) i spetsen. Har inte den här kommunen tillräckligt med utgifter som är förutsedda behövs det verkligen förutbestämda oförutsedda utgifter också?

Jag tycker att främst Bjarne Olsson (S) ska skämmas! Dom övriga i hans 3-klöver är bara marionetter i hans händer men en skammens rodnad vore klädsam även i deras ansikten.

Arga Tanten

Vad är det för något? Så vitt jag vet så har dom anställda i kommunen lön och vissa har årsarvode. Ska dom nu få extrabetalt för att göra sitt jobb? Ingår det inte i jobbet att läsa in sig på ärendena som man hanterar utan det ska till en morot för att man ska sköta sitt arbete? Morötterna kostar skattebetalarna 400 000 kronor/år.

Kommunstyrelsen tyckte att man kunde sänka arvodena med 10 procent så kunde man spara 400 000 kronor i kommunkassan. Det tyckte inte Bjarne Olsson (S). Så nu gjorde han vad han kallade en pudel på senaste kommunfullmäktigemötet. I och med Bjarne Olssons pudel uteblev debatten angående inläsningsarvodena (han tillade även att det är bättre att vara överens i frågan än att rösta igenom det hela med 1 rösts övervikt).

Istället yrkade han på att man förstärker nämndernas ekonomi med medel ur kommunfullmäktiges pott för oförutsedda utgifter. Oförutsedd utgift? Är inte det utgifter som kan uppstå på grund av att något oförutsett inträffar, översvämningar exempelvis? Det kan väl inte vara en oförutsedd utgift som man klubbar igenom i kommunfullmäktige? Man behöver inte vara ekonom för att se att det inte är det. Men är man kommunalråd ser man kanske annorlunda på den saken. Verkar vara så i alla fall.

Jag tycker att dom styrande i kommunen inte har invånarnas bästa för ögonen utan det handlar istället om den egna plånboken. Detta har nu bevisats av Bjarne Olsson (S) i spetsen. Har inte den här kommunen tillräckligt med utgifter som är förutsedda behövs det verkligen förutbestämda oförutsedda utgifter också?

Jag tycker att främst Bjarne Olsson (S) ska skämmas! Dom övriga i hans 3-klöver är bara marionetter i hans händer men en skammens rodnad vore klädsam även i deras ansikten.

Arga Tanten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.