2015-11-27 06:00

2015-11-27 06:00

Animala utsläpp kan minskas

KLIMATMÖTET

På måndag hålls Förenta Nationernas klimatkonferens COP21 i Paris.

Målet med FN:s klimatmöte är att begränsa den globala uppvärmningen så att jordens medeltemperatur inte ska öka. Världens länder ska komma överens om att minska sina utsläpp så att vi håller oss så långt under den satta två graders gränsen som möjligt.

Vad världens ledare inte nämner är att den animaliska produktionen står för över hälften av jordens alla utsläpp utav de skadliga växthusgaserna.

Om vi minskar på vår kött, ägg och mejerikonsumtion så bidrar vi aktivt till att medeltemperaturen på jorden inte höjs. Det finns gott om fullvärdiga näringsrika alternativ till kött och mejeriprodukter. Ett val som är bra för djur, hälsa och vår miljö.

Mattias Elensjö

Målet med FN:s klimatmöte är att begränsa den globala uppvärmningen så att jordens medeltemperatur inte ska öka. Världens länder ska komma överens om att minska sina utsläpp så att vi håller oss så långt under den satta två graders gränsen som möjligt.

Vad världens ledare inte nämner är att den animaliska produktionen står för över hälften av jordens alla utsläpp utav de skadliga växthusgaserna.

Om vi minskar på vår kött, ägg och mejerikonsumtion så bidrar vi aktivt till att medeltemperaturen på jorden inte höjs. Det finns gott om fullvärdiga näringsrika alternativ till kött och mejeriprodukter. Ett val som är bra för djur, hälsa och vår miljö.

Mattias Elensjö

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.