2015-11-05 09:49

2015-11-05 09:49

Vem har ansvaret?

VILL HA SVAR BJÖRNEBORG: Fritt fall på trottoaren

Debatt. 23 oktober föll jag raklång som en fura ned i marken precis om hörnet vid hälsokostbutiken, som ligger vid Kungsgatan, då jag svängde åt höger mot Nya kyrkogatan på väg till Vintergatans vårdcentral.

Från gående till liggande tog det max två sekunder när jag snubblade. Men sen tog det längre tid innan man förstod vad hände egentligen.

Det var tre unga män och en äldre orolig dam som hjälpte mig upp på fötter igen och beklagade obehaglig händelsen (tusen tack, snälla människor!)

Orsaken att jag snubblade och ådrog mig kroppsliga skador var gatan i hörnet av Kungsgatan–Nya Kyrkogatan som är en mix av gatstenar, kullerstenar och plattor som ligger på ett ojämnt underlag så att just kanter på plattor liksom ”sticker” upp där och här och man snubblar lätt över dem.Och det hände mig...Jag hade fått skrubbsår på knän, handflator och högerkindben, slog mig lätt i huvudet, tur nog hindrade glasbågar värre smäll på skallen.

Några dagar smärtor får jag stå ut med, men i alla fall anmälde jag olyckfall till Folksam. Och det p.g.a. att för några veckor sedan blev jag opererad i magen och hoppas att fallet inte påverkar läkningsprocess.

Jag förväntar mig ett svar från dem som ansvarar för Kristinehamns gator och underhåll. Och de som sitter på kommunens kontor vid datorer rekommenderar jag att ta en promenad på gator i centrum och tittar noga: det är en fruktansvärd bild!

Eller tycker ni att vi går i Kristinehamn på egen risk?

Olga H.

Från gående till liggande tog det max två sekunder när jag snubblade. Men sen tog det längre tid innan man förstod vad hände egentligen.

Det var tre unga män och en äldre orolig dam som hjälpte mig upp på fötter igen och beklagade obehaglig händelsen (tusen tack, snälla människor!)

Orsaken att jag snubblade och ådrog mig kroppsliga skador var gatan i hörnet av Kungsgatan–Nya Kyrkogatan som är en mix av gatstenar, kullerstenar och plattor som ligger på ett ojämnt underlag så att just kanter på plattor liksom ”sticker” upp där och här och man snubblar lätt över dem.Och det hände mig...Jag hade fått skrubbsår på knän, handflator och högerkindben, slog mig lätt i huvudet, tur nog hindrade glasbågar värre smäll på skallen.

Några dagar smärtor får jag stå ut med, men i alla fall anmälde jag olyckfall till Folksam. Och det p.g.a. att för några veckor sedan blev jag opererad i magen och hoppas att fallet inte påverkar läkningsprocess.

Jag förväntar mig ett svar från dem som ansvarar för Kristinehamns gator och underhåll. Och de som sitter på kommunens kontor vid datorer rekommenderar jag att ta en promenad på gator i centrum och tittar noga: det är en fruktansvärd bild!

Eller tycker ni att vi går i Kristinehamn på egen risk?

Olga H.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.