2015-11-03 09:46

2015-11-03 09:46

Ekonomin sätter stopp

REPLIK: till Stellan Jansson (M)

Stellan Jansson påpekar att det är märkligt att majoriteten väljer att ta initiativ till en jämställdhetssatsning i skolan samtidigt som vi nuläget säger nej till arbetskläder åt förskolepersonalen.

Vi vill förtydliga att vi fortfarande vill kunna genomföra förslaget om arbetskläder i framtiden, men att det ekonomiska läget innebar att vi i nuläget var tvungna att säga nej till detta förslag. Vad gäller jämställdhetssatsningen är det ett faktum och ett problem att klyftorna mellan flickor och pojkar ökar, både vad gäller måluppfyllelse och hälsa.

Vi vill göra en extra satsning på arbetet med jämställdhet för att komma till rätta med detta problem, för att kunna erbjuda en likvärdig skolgång för alla. Vi har dock ett ekonomiskt ansvar för vår budget och tyvärr täcker budgeten inte denna satsning som det ser ut idag. Förslaget om arbetskläder står kvar på vår ”att göra lista” och vi jobbar enträget vidare med det för att så fort som möjligt kunna erbjuda arbetskläder till pedagoger på fritids och förskola.

 

Majoriteten i skolnämnden, S, V och MP

Vi vill förtydliga att vi fortfarande vill kunna genomföra förslaget om arbetskläder i framtiden, men att det ekonomiska läget innebar att vi i nuläget var tvungna att säga nej till detta förslag. Vad gäller jämställdhetssatsningen är det ett faktum och ett problem att klyftorna mellan flickor och pojkar ökar, både vad gäller måluppfyllelse och hälsa.

Vi vill göra en extra satsning på arbetet med jämställdhet för att komma till rätta med detta problem, för att kunna erbjuda en likvärdig skolgång för alla. Vi har dock ett ekonomiskt ansvar för vår budget och tyvärr täcker budgeten inte denna satsning som det ser ut idag. Förslaget om arbetskläder står kvar på vår ”att göra lista” och vi jobbar enträget vidare med det för att så fort som möjligt kunna erbjuda arbetskläder till pedagoger på fritids och förskola.

 

Majoriteten i skolnämnden, S, V och MP

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.