2015-10-14 14:46

2015-10-14 14:46

Svensk mästare i utförsåkning?

HANDIKAPPKONSULENTEN TF SEKRETERARE I HSV: Ersätts inte

Debatt. Vår kommun åker utför i den ena rankingen efter den andra. Det är tråkigt att konstatera. Nu håller det på att bli en resa till.

Sedan början av seklet har vi haft en intresserad och kunnig handikappkonsulent. Nu går han i pension. Inget märkligt i det. Han har under sin tjänst förebyggt felaktiga miljöer för oss med funktionsnedsättning (som det heter nu). Det anmärkningsvärda är, att kommunen inte tänker återbesätta tjänsten. Det är då, utförsåkningen börjar - och den börjar ganska högt uppe. Handikappsamverkan och Rådet För funktionshindersfrågor har gemensamt konstaterat under hösten, att en återbesättning behövs redan nu och då räknade vi ändå med, att Kenneth Henningsson skulle var kvar ett år till!

Vi vet, att en sådan tjänst inte är lagstadgad men en kommun, som saknar expert på lagar och förordningar inom detta område, kommer att få kostnader för åtgärder i efterhand. Alla vet, att det är bäst att göra rätt från början! Lita inte på att handikapprörelsen har nödvändiga detaljkunskaper. Men lita på att vi kommer att höra av oss, när vi hittar felaktigheter! Många med mig.

Ossian Ernvik

Sedan början av seklet har vi haft en intresserad och kunnig handikappkonsulent. Nu går han i pension. Inget märkligt i det. Han har under sin tjänst förebyggt felaktiga miljöer för oss med funktionsnedsättning (som det heter nu). Det anmärkningsvärda är, att kommunen inte tänker återbesätta tjänsten. Det är då, utförsåkningen börjar - och den börjar ganska högt uppe. Handikappsamverkan och Rådet För funktionshindersfrågor har gemensamt konstaterat under hösten, att en återbesättning behövs redan nu och då räknade vi ändå med, att Kenneth Henningsson skulle var kvar ett år till!

Vi vet, att en sådan tjänst inte är lagstadgad men en kommun, som saknar expert på lagar och förordningar inom detta område, kommer att få kostnader för åtgärder i efterhand. Alla vet, att det är bäst att göra rätt från början! Lita inte på att handikapprörelsen har nödvändiga detaljkunskaper. Men lita på att vi kommer att höra av oss, när vi hittar felaktigheter! Många med mig.

Ossian Ernvik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.