2015-10-13 15:59

2015-10-13 15:59

Vi vet vems felet är

DEBATT: Tack Ove Bengtsson och invånare i Rödköping

replik. Politikerförakt och uselt företagsklimat orsakas av s-styret i kommunen.

B.O. skriver spaltmeter om sin egen förträfflighet. Han läser inte insändare eller lyssnar till experters varningar. Egna företagare skall stoppas. Kommunen skall sköta äldreboende själva. Vad kommunen sparar in genom att lägga ned matsalen och platser på Broängen har många insändare krävt svar på. Inga ekonomiska kalkyler har redovisats.

TIC skall byggas på Björktrasten. Det krävs pålning med 40 meter långa betongstolpar och förstärkning av älvkanten till beräknad kostnad av 10 miljoner, vilket inte torde räcka. Området bakom stadshotellet var tidigare bebyggt och behöver inte åtgärdas. Beslut är tagna långt innan de presenteras. Så skedde med badhuset, som kunde stå i 100 år. Små skolor läggs ned och små barn skall in i en ”barnfabrik” och ägna sig åt mobiltelefoner och mobbning, skolgård med utomhusaktiviteter finns på Hacklehem. Där är utomhusmiljön lika viktig som inomhusmiljön. Där finns gräs-, grus-, och asfaltplaner, klätterställningar, BT-bord, regntak m.m. Det är full aktivitet varje rast utan mobiltelefoner. Asylboenden saknar också möjligheter till utomhusaktiviteter.

Demokrati finns ej i denna stad. Diktatur råder.

Åsa

B.O. skriver spaltmeter om sin egen förträfflighet. Han läser inte insändare eller lyssnar till experters varningar. Egna företagare skall stoppas. Kommunen skall sköta äldreboende själva. Vad kommunen sparar in genom att lägga ned matsalen och platser på Broängen har många insändare krävt svar på. Inga ekonomiska kalkyler har redovisats.

TIC skall byggas på Björktrasten. Det krävs pålning med 40 meter långa betongstolpar och förstärkning av älvkanten till beräknad kostnad av 10 miljoner, vilket inte torde räcka. Området bakom stadshotellet var tidigare bebyggt och behöver inte åtgärdas. Beslut är tagna långt innan de presenteras. Så skedde med badhuset, som kunde stå i 100 år. Små skolor läggs ned och små barn skall in i en ”barnfabrik” och ägna sig åt mobiltelefoner och mobbning, skolgård med utomhusaktiviteter finns på Hacklehem. Där är utomhusmiljön lika viktig som inomhusmiljön. Där finns gräs-, grus-, och asfaltplaner, klätterställningar, BT-bord, regntak m.m. Det är full aktivitet varje rast utan mobiltelefoner. Asylboenden saknar också möjligheter till utomhusaktiviteter.

Demokrati finns ej i denna stad. Diktatur råder.

Åsa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.