2015-09-28 06:00

2015-09-28 06:00

Allt är gratis

ÄR NÖJD.

I NKP 23/9 LÄSTE VI I LEDAREN ATT 80 PROCENT AV HUSHÅLLEN SKULLE FÅ MINDRE PENGAR ATT RÖRA SIG MED I REGERINGENS BUDGET 2016. JA, MINDRE PENGAR I PLÅNBOKEN KANSKE

Men skolan är ju gratis! Och sjukvård är ju också nästan gratis, och med socialförsäkringen är det ju som med bilbältet: Det behövs nästan aldrig, men det betyder inte att det är en bra idé att ta bort det! Även om man kan sälja det och få lite mer pengar i plånboken.

Så om vi nu får lite mindre pengar i plånboken, men vi får en skola, en sjukvård, en socialförsäkring och ett samhälle som lever upp till våra förväntningar, ja då tycker jag vi i högsta grad fått valuta för pengarna. Och vad mer kan vi begära än det? Man må inte alltid få vad man betalar för här i världen, men nog måste man alltid betala för vad man får.

Kim

Men skolan är ju gratis! Och sjukvård är ju också nästan gratis, och med socialförsäkringen är det ju som med bilbältet: Det behövs nästan aldrig, men det betyder inte att det är en bra idé att ta bort det! Även om man kan sälja det och få lite mer pengar i plånboken.

Så om vi nu får lite mindre pengar i plånboken, men vi får en skola, en sjukvård, en socialförsäkring och ett samhälle som lever upp till våra förväntningar, ja då tycker jag vi i högsta grad fått valuta för pengarna. Och vad mer kan vi begära än det? Man må inte alltid få vad man betalar för här i världen, men nog måste man alltid betala för vad man får.

Kim

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.