2015-09-23 14:39

2015-09-23 14:39

Rasism är inte politik

TIGGERI (JAG SKULLE OCKSÅ VILJA KALLA MIG REALIST.): Svar till Stellan Jansson och Även jag realist

Replik. Jag känner mig tvungen att kommentera Stellan Jansson och Även jag realist som hade varsin insändare 150918.

För det första känns det som att Stellan Jansson har skrivit ett antal gånger om tiggeriet tidigare och den här insändaren tillför inte mycket nytt av det han redan har skrivit. Ett par frågor dyker upp med hans vilja att uppmuntra till arbete för egen försörjning. Jag är själv inte helt insatt i vilka regler och lagar som gäller, men behövs inte arbetstillstånd? Dessutom undrar jag varför han inte skriver en insändare till alla arbetslösa och uppmuntrar dem till att arbeta. Då kan de också betala för sig själva.

Jag tror dock som Stellan Jansson att om man ger pengar uppmuntrar det till fortsatt tiggeri. Jag har inte trovärdig fakta till tiggarnas situation så jag tänker inte veckla in mig vidare i frågan om dem.

Även jag realist avslutar sin insändare med men börjar bli rasist, konstigt? Ja, det är konstigt att man börjar bli rasist pga. hur samhället ser ut. Det är mer troligt att man redan är rasist och försöker rättfärdiga det med företeelser man tycker är fel. Rasism har ingenting med politik att göra.

Jag hoppas också på att andra partier tar tag i det som uppfattas som ett problem i samhället utan att vara rädda för att bli kallade rasister. Man måste våga möta trenden med att folk röstar på SD och inte vara så stelbent partipolitisk.

Anders Sandberg

För det första känns det som att Stellan Jansson har skrivit ett antal gånger om tiggeriet tidigare och den här insändaren tillför inte mycket nytt av det han redan har skrivit. Ett par frågor dyker upp med hans vilja att uppmuntra till arbete för egen försörjning. Jag är själv inte helt insatt i vilka regler och lagar som gäller, men behövs inte arbetstillstånd? Dessutom undrar jag varför han inte skriver en insändare till alla arbetslösa och uppmuntrar dem till att arbeta. Då kan de också betala för sig själva.

Jag tror dock som Stellan Jansson att om man ger pengar uppmuntrar det till fortsatt tiggeri. Jag har inte trovärdig fakta till tiggarnas situation så jag tänker inte veckla in mig vidare i frågan om dem.

Även jag realist avslutar sin insändare med men börjar bli rasist, konstigt? Ja, det är konstigt att man börjar bli rasist pga. hur samhället ser ut. Det är mer troligt att man redan är rasist och försöker rättfärdiga det med företeelser man tycker är fel. Rasism har ingenting med politik att göra.

Jag hoppas också på att andra partier tar tag i det som uppfattas som ett problem i samhället utan att vara rädda för att bli kallade rasister. Man måste våga möta trenden med att folk röstar på SD och inte vara så stelbent partipolitisk.

Anders Sandberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.