2015-09-17 10:59

2015-09-17 10:59

Förskollärare vägras arbetskläder

JÄMSTÄLLDHET: à la Vänsterpartiet

debatt. Vänsterpartiet i Kristinehamn säger sig värna om jämställdhet och feminism. Det framstår då som märkligt att man med S och MP stöd i skolnämnden röstar nej till ett förslag om arbetskläder till förskollärare till en kostnad på 450 000 kronor.

Samtidigt röstar samma partier för en satsning på jämställdhetsarbete i skolan, efter ett politiskt initiativ från V, till en kostnad av 350 000 kronor under tre år. Något som normalt skall ingå i skolans ordinarie arbete och som också ingår i den nya lärarutbildningen.

Som man och kommunanställd parkarbetare får du arbetskläder men inte som kvinna och förskollärare trots att dessa ofta arbetar utomhus för barnens bästa. I sin strävan att behålla makten i kommunen tycks Socialdemokraterna okritiskt gå med på alla möjliga krav som V ställer. Kommuninvånarna borde informeras bättre om dessa förhållanden och inse hur vi bäst använder våra skattemedel.

Vänsterstyret kommer tveklöst att leda till skattehöjningar i kommunen. Är det något vi önskar om vi som kommunskall kunna växa? S, V och MP styre är en katastrof för kommunen.

Stellan Jansson (M)

Samtidigt röstar samma partier för en satsning på jämställdhetsarbete i skolan, efter ett politiskt initiativ från V, till en kostnad av 350 000 kronor under tre år. Något som normalt skall ingå i skolans ordinarie arbete och som också ingår i den nya lärarutbildningen.

Som man och kommunanställd parkarbetare får du arbetskläder men inte som kvinna och förskollärare trots att dessa ofta arbetar utomhus för barnens bästa. I sin strävan att behålla makten i kommunen tycks Socialdemokraterna okritiskt gå med på alla möjliga krav som V ställer. Kommuninvånarna borde informeras bättre om dessa förhållanden och inse hur vi bäst använder våra skattemedel.

Vänsterstyret kommer tveklöst att leda till skattehöjningar i kommunen. Är det något vi önskar om vi som kommunskall kunna växa? S, V och MP styre är en katastrof för kommunen.

Stellan Jansson (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.